• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δύσκολα θα επιλεγούν από την Ελλάδα: Η νέα παρουσίαση των MMSC από την Lockheed Martin, ΦΩΤΟ

Δύσκολα θα επιλεγούν από την Ελλάδα: Η νέα παρουσίαση των MMSC από την Lockheed Martin, ΦΩΤΟ

Συνεχίζεται το «θρίλερ» με την επιλογή φρεγατών…

Προ ημερών η Lockheed Martin προχώρησε σε μία ακόμα παρουσίαση της φρεγάτας MMSC σε δημοσιογράφους και αμυντικούς συντάκτες τη βδομάδα που μας πέρασε οπότε και υπάρχουν καινούρια δεδομένα για τη διαμόρφωση των πλοίων αυτών που προτείνει η αμερικανική εταιρεία και τα οποία ενδιαφέρουν και την Ελλάδα.

Σε αυτό το πλοίο αυτό έχει αναφερθεί εκτενώς το el.gr ότι έχουν συγκεκριμένα μειονεκτήματα, τα οποία απορρέουν τόσο από τη σχεδίαση τους όσο και από τον οπλισμό που η κατασκευάστρια εταιρεία προτείνει να φέρουν. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρόδρομη κλάση LCS στις ΗΠΑ με το προσκλητήριο σκεύος, θα αντιμετωπιστούν, θεωρητικά πάντα, από την λύση που θα προτείνει η γερμανική RENK, που έχει σχεδιάσει το σύστημα. Η Lockheed θεωρεί ότι τα προβλήματα αυτά θα ξεπεραστούν και το ίδιο θα ισχύσει και για τις MMSC  της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες βρίσκονται υπό ναυπήγηση. 

Κατά την παρουσίαση,  η εταιρεία παρουσίασε μία έκδοση του πλοίου η οποία δε διαφέρει και πολύ από την αντίστοιχη έκδοση που αγόρασε η Σαουδική Αραβία πλην μερικών αλλαγών που η εταιρεία μπορεί να προσαρμόσει στο πλοίο όσον αφορά τα συστήματα και τον οπλισμό που φέρει. 

Αυτό που παρατηρείται είναι η μη αλλαγή του κύριου radar  του πλοίου με την εταιρεία να μένει σταθερή στη θέση της για τοποθέτηση του περιστρεφόμενου radar  TRS-4D και όχι ενός κλασικού radar AESA  σταθερής διάταξης που είναι και η διεθνής πρακτική για πλοία κατηγορίας φρεγάτας. Η ύπαρξη του radar αυτού, αυτομάτως σημαίνει και τη μη δυνατότητα εγκατάστασης πυραύλων επιφάνειας – αέρος SM-2 μακρού βεληνεκούς οι οποίοι θα προσέδιδαν στο πλοίο δυνατότητα αεράμυνας περιοχής. Επομένως, το πλοίο εκ προοιμίου δε μπορεί να δεχθεί άλλους πυραύλους στο/α σύστημα/τα κάθετων εκτοξευτών, παρά μόνο τους ESSM Block II, οι οποίοι είναι πύραυλοι αεράμυνας σημείου. Η δικαιολογία ότι το πλοίο δε χρειάζεται πυραύλους μακρού βεληνεκούς και θα περιμένει τον… στόχο να πλησιάσει σε απόσταση βολής των ESSM του πλοίου, αποτελεί θεώρηση εκτός επιχειρησιακής λογικής. Δυνατότητα αεράμυνας χωρίς ραντάρ μεγάλου σχετικά βεληνεκούς και πυραύλους επιφανείας – αέρος, δεν υφίσταται. 

Στο γράφημα της παρουσίασης παρατηρούμε ότι η εταιρεία επέμεινε στην τοποθέτηση ενός μόνο κάθετου εκτοξευτή Mk 41 των 8 κελιών, αν και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να τοποθετηθεί ένας ακόμη. Μολονότι τα 16 κελιά θεωρούνται ένας ικανός αριθμός με συνολικά 64 πυραύλους ESSM μέγιστο φόρτο, η μη ύπαρξη δυνατότητας αεράμυνας περιοχής από τα πλοία αυτά είναι σοβαρό μείον, εφόσον το Ναυτικό συνεχίζει να επιθυμεί φρεγάτες Γενικών Καθηκόντων με κάποια δυνατότητα αεράμυνας περιοχής. 

Η εταιρεία δέχεται την εγκατάσταση κύριου πυροβόλου 76χιλ. αντί του πυροβόλου 57χιλ. και άρα μεγαλύτερη ισχύ πυρός αλλά όχι την ίδια που θα προσέφερε το πυροβόλο των 127 χιλ. . Επίσης, αντί των αντιπλοϊκών πυραύλων Harpoon, η εταιρεία προτείνει την εγκατάσταση εκτοξευτών για αντιπλοϊκούς πυραύλους NSM εφόσον θέλει το Ναυτικό, σημαντική αύξηση ισχύος στον τομέα του πολέμου επιφανείας – επιφανείας εν συγκρίσει με τους Harpoon.


Στον τομέα του ανθυποβρυχιακού πολέμου δεν έγιναν βήματα μπροστά καθώς η εταιρεία δεν άλλαξε κάτι στη σχεδίαση, ώστε να προστεθεί ένα σοναρ γάστρας το οποίο λείπει, αλλά τοποθετεί στη θέση του συρόμενης διάταξης το CAPTAS – 2, και όχι το CAPTAS – 4. Η εταιρεία εμμένει στην άποψή της ότι το πλοίο μπορεί να έχει ικανοποιητικές ανθυποβρυχιακές δυνατότητες με το συνδυασμό CAPTAS – 2, σύστημα αντιμέτρων κατά τορπιλών Nixie και ενός ανθυποβρυχιακού ελικοπτέρου MH-60R, το οποίο θα έχει το ρόλο ενός κινητού σόναρ γάστρας. Το ότι το ελικόπτερο μπορεί να μην είναι διαθέσιμο αφού στο παιχνίδι συμμετέχουν και άλλοι παράγοντες σε περίοδο επιχειρήσεων, δε φαίνεται να πτοεί φαίνεται και η πρόταση παρέμεινε ως έχει.

Στην εικόνα από τη Lockheed Martin, οι αλλαγές ( με μπλε ) που προτίθεται να πραγματοποιήσει στο πλοίο η LM

Ως προς το ζήτημα της οικονομικής ταχύτητας του πλοίου, αυτή παρέμεινε στη μέγιστη εμβέλεια των 5.000 ν.μ. με ταχύτητα 10 κόμβων και εμβέλεια 2.500 ν.μ. με μέγιστη τους 14 κόμβους από τους ντιζελοκινητήρες. Μία περαιτέρω αύξηση του βάρους του πλοίου με την προσθήκη επιπλέον συστημάτων θα είχε άμεση επίπτωση και στην ταχύτητά του.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι η εταιρεία δεν είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στη σχεδίαση των συγκεκριμένων πλοίων παρά τις δηλώσεις ότι μπορεί να συζητήσει με το Ναυτικό μία διαμόρφωση και την προσθήκη μερικών συστημάτων. Αυτό που γίνεται εμμέσως φανερό είναι ότι η κλάση αυτή με την υπάρχουσα σχεδίαση δε μπορεί να δεχτεί περισσότερες αλλαγές, χωρίς το πλοίο να υποστεί καίριες αλλαγές στη σχεδίασή του και άρα παραπάνω κόστος για τον πελάτη.


Όλα δείχνουν ότι από καθαρά επιχειρησιακής πλευράς, η σχεδίαση αυτή υστερεί σε αρκετά σημαντικά σημεία έναντι άλλων σχεδιάσεων του ανταγωνισμού και εκτιμάται ότι πολύ δύσκολα θα επιλεγεί τελικώς, εκτός αν υπάρξει σαφής πολιτική εντολή για επιλογή της με ότι σημαίνει αυτό για το κύρος των διαδικασιών του Πολεμικού Ναυτικού. Κάτι τέτοιο όμως δύσκολα θα συμβεί καθώς θα πρόκειται για ένα επικίνδυνα υψηλό πολιτικό κόστος.

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ: Lockheed Martin

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.