• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απέπλευσε το “Oruc Reis” συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία! Εκεί στέλνουν το γεωτρύπανο οι Τούρκοι

Απέπλευσε το “Oruc Reis” συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία! Εκεί στέλνουν το γεωτρύπανο οι Τούρκοι

Η πληροφορία επιβεβαιώνεται και από το Υπουργείο Αμύνης.

Όπως ανέφερε πριν από λίγα λεπτά ο τηλεοπτικός σταθμός «Open», ανώτατες πηγές από το ελληνικό ΥΠΑΜ επιβεβαιώνουν την αρχική πληροφορία που υπήρχε ήδη νωρίς το πρωί περί απόπλου του τουρκικού γεωτρύπανου.

Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για απόπλου από το λιμάνι της Αττάλειας με κλειστούς πομπούς, ενώ συνοδεύεται από αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμό πολεμικών πλοίων.

Στην προηγούμενη κλιμάκωση της 21ης Ιουλίου, με NAVTEX ξανά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, οι Τούρκοι , παρά τις όποιες απειλές τους, δεν είχαν προβεί σε απόπλου του “Oruc Reis”.

Όλα δείχνουν πως κινείται νοτίως της Καρπάθου.

Δείτε τον χάρτη-πρόκληση με την περιοχή στην οποία θέλει να διεξάγει έρευνες το “Oruc Reis”:

Ολόκληρη η περιοχή νοτίως του Καστελόριζου μπαίνει σε «κόκκινο συναγερμό» μέχρι τουλάχιστον και τις 23 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία θα πάψει να βρίσκεται σε ισχύ η τουρκική NAVTEX.

Αποτελεί πραγματικό αίνιγμα μέχρι που θα τραβήξουν το σχοινί οι Τούρκοι, κάτι που θα απασχολήσει την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία στο ΚΥΣΕΑ των 12.

Αναμένοντας εντολές, ο ελληνικός στόλος στο Αιγαίο παρακολουθεί την οποιαδήποτε κίνηση των Τούρκων και εδώ και δύο 24ωρα βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή.

(φωτο:screenshot)