• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άλλη μία απόδειξη του γιατί η Ελλάδα πάντοτε θα είναι ΜΟΝΗ της απέναντι στην Τουρκία – Το «βρώμικο» παιχνίδι του ΝΑΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλη μία απόδειξη του γιατί η Ελλάδα πάντοτε θα είναι ΜΟΝΗ της απέναντι στην Τουρκία – Το «βρώμικο» παιχνίδι του ΝΑΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Nato Libya
Φιλοτουρκικό ΝΑΤΟ στην πράξη!

Διαστάσεις «χιονοστιβάδας» λαμβάνουν οι αποκαλύψεις σχετικά με την στάση που θα κρατήσει το ΝΑΤΟ απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας κατά ευρωπαϊκών ναυτικών δυνάμεων ανοικτά της Λιβύης.

Το χρονικό του επεισοδίου για το οποίο φωνάζει σήμερα η Γαλλία

Θυμίζουμε πως στο επεισόδιο το οποίο είχε λάβει χώρα προ ημερών, τουρκικές φρεγάτες είχαν απειλήσει ανοικτά γαλλικές ναυτικές δυνάμεις ανοικτά της Λιβύης.

Το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας είχε καταγγείλει στις 17 Ιουνίου τις άκρως επιθετικές ενέργειες των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων οι οποίες έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν γαλλικά πλοία με επίθεση πυραύλων.

Καταγγέλλοντας λίγες μέρες αργότερα μάλιστα την παθητική στάση του ΝΑΤΟ, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, είχε κάνει λόγο για «εγκεφαλικά νεκρή Συμμαχία», κάτι που είναι απόλυτα σωστό σε ό,τι έχει να κάνει με τις τουρκικές προκλήσεις στην Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά επιθετική ενέργεια η οποία είναι απαράδεκτη από σύμμαχο εναντίον πλοίου του ΝΑΤΟ. Θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα», είχε δηλώσει για το θερμό επεισόδιο Γάλλος αξιωματούχος.

Το επεισόδιο μάλιστα είχε και ελληνική συμμετοχή, καθώς πολύ κοντά στην παρολίγον «θερμή εμπλοκή» γαλλικών και τουρκικών πλοίων βρισκόταν και ελληνική φρεγάτα.

Το «κουκούλωμα» του ΝΑΤΟ

Φτάνοντας στο σήμερα, πληροφορίες από το Ναυτικό Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο επιβεβαιώνουν το γιατί η Ελλάδα ΔΕΝ θα πρέπει να αναμένει ΚΑΜΙΑ απολύτως υποστήριξη από τους «συμμάχους» στην περίπτωση ένοπλης σύρραξης με την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, με εντολή του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, η έρευνα για το επεισόδιο Γάλλων-Τούρκων που παρήγγειλε ο ίδιος πρόκειται να…«μαγειρευτεί», αθωώνοντας ουσιαστικά την Άγκυρα!

Σκοπός είναι να αρχειοθετηθεί οποιαδήποτε κατηγορία προσάπτουν σήμερα οι Γάλλοι κατά της Τουρκίας, με το ΝΑΤΟ να επικαλείται…έλλειψη μαρτυριών!

Αναμφίβολα , εφόσον τελικά γαλλικές και ελληνικές διπλωματικές πηγές επιβεβαιωθούν πάνω στο θέμα, θα μιλάμε για μία πρωτοφανή απόφαση αθώωσης μίας χώρας η οποία μόνο προβλήματα δημιουργεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μόνο που αυτού του είδους της «μεσοβέζικες» στάσεις τις είχαμε συνηθίσει σε ό,τι αφορά αποκλειστικά τα Ελληνοτουρκικά.

Αστάθμητος παράγοντας αποτελεί η αντίδραση των Γάλλων στο άκουσμα της -δρομολογημένης όπως όλα δείχνουν- απόφασης του ΝΑΤΟ:

(ΦΩΤΟ:Screenshot)