Για επικίνδυνη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μαύρη Θάλασσα με ευθύνη του ΝΑΤΟ, προειδοποιεί ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο.
Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, το ΝΑΤΟ επιδιώκει να μετατρέψει την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας σε ζώνη στρατιωτικής αντιπαράθεσης και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.
«Τώρα, έχουν καταλάβει την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Είμαστε μάρτυρες μίας αυξημένης δραστηριότητας στο έδαφος της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας και το ΝΑΤΟ ηγείται στη μετατροπή της Μαύρης Θάλασσας σε αρένα στρατιωτικού ανταγωνισμού, καθώς η Βαλτική Θάλασσα έχει ήδη μετατραπεί σε ζώνη επικίνδυνης στρατιωτικής αντιπαράθεσης», υπογράμμισε ο κ. Γκρούσκο μιλώντας στο Russia 24.
Μάλιστα, πρόσθεσε πως η ΝΑΤΟϊκή προκλητικότητα οδηγεί σε έναν εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο που μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα στρατιωτικών επεισοδίων.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, τονίζει πως η Μόσχα ήταν έτοιμη να συνεργαστεί με το ΝΑΤΟ για περαιτέρω «αποκλιμάκωση» στην περιοχή της Βαλτικής, αλλά η βορειοαντλαντική συμμαχία αρνήθηκε.
Πάντως, η Ρωσία θα διατηρήσει επαφές με κράτη μέλη του ΝΑΤΟ για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.«Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει διάλογος. Έχω ήδη πει ότι θα διατηρήσουμε κανονικές επαφές με όλες τις πρωτεύουσες των χωρών του ΝΑΤΟ. Είναι σαφές ότι η ευρωπαϊκή ασφάλεια, ως ζήτημα κοινού και αμοιβαίου ενδιαφέροντος, δεν θα εξαφανιστεί από το ουσιαστικό μέρος των πολιτικών μας επαφών» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
(sputniknews. gr / photo: screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιράν: Εως 15 πλοία την ημέρα θα περνούν από τα Στενά του Ορμούζ
- Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο 20χρονος που συνελήφθη για εμπλοκή σε οπαδικό επεισόδιο
- Αντιδράσεις για τις αλλαγές στο καθεστώς των προσωπικών γιατρών: «Αδικαιολόγητοι περιορισμοί»
- Η Μόσχα παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτών με αντάλλαγμα τα λείψανα 41 Ρώσων
- «Αιώνιο Σκότος»: Έτσι ονόμασαν οι Ισραηλινοί τις νέες σφοδρές επιθέσεις στον Λίβανο, vid
- ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Η μουσουλμανική μειονότητα είναι θρησκευτική μειονότητα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει»
- «Κρύος ιδρώτας» στη Βρετανία με ρωσικά υποβρύχια: «Δεν θα πάρουμε τα μάτια μας από τον Πούτιν»
- Λαζαρίδης: Το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα επέλεξαν να πουν «όχι» στη στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τον αφθώδη πυρετό
- Σοκ σε επίδειξη με φλόγες στην Κίνα: Χορεύτρια παραλίγο να καεί ζωντανή – BINTEO
- Άκης Σκέρτσος: Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα στον διεθνή δείκτη δημοκρατίας του περιοδικού Economist









