Μόσχα: Οι Γάλλοι θα στείλουν στράτευμα στην Ουκρανία, 2000 στρατιώτες το πρώτο κύμα

Τι μεταδίδεται εκτάκτως από την Μόσχα

«H ρωσική πλευρά έχει πληροφορίες ότι η Γαλλία προετοιμάζει ήδη ένα στρατιωτικό απόσπασμα που θα σταλεί στην Ουκρανία· Στο αρχικό στάδιο θα ανέλθει σε περίπου 2 χιλιάδες άτομα». 

Αυτό δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Ναρίσκιν, σύμφωνα με το TASS!

«Σύμφωνα με στοιχεία που έλαβε η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών, ετοιμάζεται ήδη μια ομάδα για αποστολή στην Ουκρανία. Στο αρχικό στάδιο, θα είναι περίπου 2 χιλιάδες άτομα», είπε.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών σημείωσε ότι ο γαλλικός στρατός φοβάται ότι μια τέτοια μονάδα δεν θα μεταφερθεί αθόρυβα στην Ουκρανία! Θα γίνουν νόμιμος στόχος προτεραιότητας για επιθέσεις από ρωσικές δυνάμεις.

«Η σημερινή ηγεσία της χώρας (Γαλλία – σημείωση TASS) δεν ενδιαφέρεται για τον θάνατο απλών Γάλλων! Στο αρχικό στάδιο θα είναι περίπου 2 χιλιάδες άτομα», σημείωσε ο Naryshkin.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, ο γαλλικός στρατός φοβάται ότι μια τόσο σημαντική μονάδα δεν θα μπορέσει να μεταφερθεί αθόρυβα στην Ουκρανία και να σταθμεύσει εκεί. “Έτσι, θα γίνει νόμιμος στόχος προτεραιότητας για επιθέσεις από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό σημαίνει ότι θα υποστεί τη μοίρα όλων των Γάλλων που έχουν έρθει ποτέ στο έδαφος του Ρωσικού Κόσμου”, κατέληξε ο Ναρίσκιν, ο οποίος θύμισε στους Γάλλους την πανωλεθρία και το Βατερλώ του Ναπολέοντος!

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μετά τα αποτελέσματα της διάσκεψης για την Ουκρανία, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων δυτικών χωρών στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί