Η Ρωσία ανακοίνωσε ανοιχτά πως ο έλεγχος του νότου της Ουκρανίας θα της δώσει χερσαία πρόσβαση στην Κριμαία και στην αποσχισθείσα περιοχή Υπερδνειστερία που βρίσκεται στην Μολδαβία!
Επομένως οι στόχοι του Κρεμλίνου γίνονται απολύτως σαφείς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του κρατικού Interfax, «κατά την διάρκεια της δεύτερης φάσης της ειδικής επιχείρησης που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα, ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει να θέσει πλήρη έλεγχο στο Ντονμπάς και τη νότια Ουκρανία, για να παράσχει έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία», είπε ο Ρουστάμ Μινεκάεφ, εν ενεργεία διοικητής της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας».
«Από την έναρξη της δεύτερης φάσης της ειδικής επιχείρησης, που έχει ήδη ξεκινήσει μόλις πριν από δύο ημέρες, ένα από τα καθήκοντα του ρωσικού στρατού είναι να θέσει υπό πλήρη έλεγχο στο Ντονμπάς και την νότια Ουκρανία. Αυτό θα παράσχει έναν χερσαίο διάδρομο στην Κριμαία, καθώς επίσης θα επηρεάσει ζωτικής σημασίας στόχους της ουκρανικής οικονομίας», – δήλωσε ο Μινεκάεφ στην ετήσια συνάντηση της Ένωσης Αμυντικών Βιομηχανιών της Περιφέρειας Sverdlovsk.

«Ο έλεγχος του ρωσικού στρατού στα νότια της Ουκρανίας θα δώσει επίσης την ευκαιρία να αποκτηθεί πρόσβαση στην Υπερδνειστερία, δήλωσε η διοίκηση της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας. “Ο έλεγχος στη νότια Ουκρανία είναι μια άλλη διέξοδος προς την Υπερδνειστερία, όπου υπάρχουν επίσης γεγονότα καταπίεσης του ρωσόφωνου πληθυσμού“, τόνισε ο Μινεκάεφ.
Πηγές του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Tass σημειώνουν πως «ο ρωσικός στρατός είπε ότι η απόκτηση του ελέγχου της νότιας περιοχής της Ουκρανίας θα τους παράσχει μια άλλη πύλη προς την Υπερδνειστερία, στην Μολδαβία».
Η Ουκρανία φοβάται ότι τα ρωσικά στρατεύματα στην Υπερδνειστερία -τα οποία πιστεύεται ότι αριθμούν περίπου 1.300 ενστόλους- θα μπορούσαν να ανοίξουν ένα άλλο μέτωπο στον πόλεμο.
Εντούτοις, η Μολδαβία όσο και οι αυτονομιστικές αρχές στην αποσχισθείσα περιοχή έχουν αρνηθεί αυτόν τον ισχυρισμό. Το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν» την κινητοποίηση των στρατευμάτων, αλλά «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση.
Δεν σταματά ο Πούτιν…

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θέλετε να διατηρείτε τα δάχτυλά σας καθαρά όταν αγγίζετε δημόσια κουμπιά; Δείτε πώς! vid
- Από το βενζινάδικο και το σούπερ μάρκετ μέχρι τον οδοντίατρο – Μια οικονομία που κινείται μέσω των «passes»
- Ουκρανική επίθεση στην ρωσική περιφέρεια Ροστόφ
- Η Τεχεράνη απέρριψε μια αμερικανική πρόταση για 48ωρη κατάπαυση του πυρός
- Τι σχέση έχουν οι Έλληνες φοιτητές του ΑΠΘ με την SpaceX του Μασκ!
- Κοντογεώργης: Το διακύβευμα της αυτοδυναμίας είναι ζήτημα εθνικής αναγκαιότητας για σταθερότητα
- Πλατφόρμα που θα κινείται στον ρυθμό των Ρίχτερ θα εγκατασταθεί στη Σαντορίνη
- Προς τον Σταθμό Δικαστήρια ο “μετροπόντικας” της γραμμής 4 – Πέρασε την Κυψέλη
- Απίστευτο συμβάν! Αστυνομικοί παράτησαν σακίδιο με όπλα έξω από την κατοικία του δημάρχου του Λονδίνου
- Οι τρεις λόγοι που ανησυχούν τις ΗΠΑ και αυτό που θέλει το Ιράν









