Μονάδα συναρμολόγησης στην Ινδία για τους πυραύλους ASRAAM

Σύμφωνα με ινδικά μέσα ενημέρωσης, οι Ινδοί και πιο συγκεκριμένα η ινδική Bharat Dynamics, υπέγραψε συμβόλαιο με την MBDA για τη δημιουργία μονάδας υπό την εταιρεία, στην Ινδία η οποία θα αναλάβει το τελικό στάδιο συναρμολόγησης και δοκιμών των πυραύλων αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς ASRAAM του οποίους κατασκευάζει η MBDA.

Η Bharat Dynamics θα αναλάβει έργο υποκατασκευής πυραύλων για πρώτη φορά οπότε οι υποδομές που θα δημιουργηθούν για το σκοπό αυτό είναι βαρύνουσας σημασίας τόσο για την εταιρεία όσο και για την αμυντική βιομηχανία της Ινδίας γενικότερα. Οι Ινδοί έχουν θέσει μία μεγάλη παραγγελία για την αντικατάσταση των πυραύλων MAGIC 550 που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη τύπου SEPECAT με τους πολύ νεότερους ASRAAM της MBDA. Η παραγγελία άλλωστε των εν λόγω πυραύλων μπορεί αν επεκταθεί και για άλλα αεροσκάφη, αν αυτοί πιστοποιηθούν και αλλού, εκτός των SEPECAT.

Το κόστος δε διευκρινίζεται αλλά θα υπάρξει μία έστω και μικρή μεταφορά τεχνογνωσίας στον τομέα, πολύτιμης θα λέγαμε μάλιστα, με το νέο εργαστάσιο να ξεκινά τη λειτουργία του μεταξύ 2022 και 2023.

Οι ASRAAM είναι πύραυλοι αέρος-αέρος μικρής εμβέλειας ( έως 25 χλμ.) με κεφαλή θραυσμάτων βάρους 10 κιλών ενώ πετούν με ταχύτητα Mach 3 και χρησιμοποιούνται από την Αγγλική και Αυστραλέζικη Αεροπορίες.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.