Ένας Σουηδός υπήκοος που πολεμούσε στο πλευρό του ουκρανικού στρατού σκοτώθηκε σε δράση την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσε το σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο SVT την Τετάρτη, το οποίο επικαλείται το RT.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, ο άνδρας ήταν «ένας έμπειρος στρατιώτης» που ταξίδεψε στην Ουκρανία το 2022. Φέρεται να υπηρέτησε κοντά στο Κίεβο, καθώς και κοντά στην πόλη Artyomovsk του Ντονμπάς (γνωστή στην Ουκρανία ως Bakhmut) και «στην Ρωσία».
Αν και το SVT δεν διευκρίνισε πού σκοτώθηκε ο άνδρας, τα ρωσικά στρατεύματα μάχονται επί του παρόντος για να απωθήσουν τον ουκρανικό στρατό από την περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, στην οποία οι δυνάμεις του Κιέβου εισέβαλαν στις αρχές Αυγούστου.
Το κανάλι επικαλέστηκε το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών ότι οκτώ Σουηδοί υπήκοοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022, αφού η Ρωσία ξεκίνησε τη στρατιωτική της επιχείρηση στο γειτονικό κράτος.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Νετανιάχου θεωρεί πως έχουν επιτευχθεί οι μισοί και πλέον στόχοι του πολέμου εναντίον του Ιράν
- Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έγινε…διδάκτορας στην Ιρλανδία! vid
- Σαν σήμερα 31 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Αντίστροφη μέτρηση για το Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται
- Για τον ΥΠΕΞ του Ιράν Αραγτσί, είναι «καιρός» η Σαουδική Αραβία να διώξει τον στρατό των ΗΠΑ από το έδαφός της
- Με βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει η Τρίτη 31/3 – Έρχεται η κακοκαιρία Erminio
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 31 Μαρτίου
- Πετρέλαιο: Οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν
- Ακόμα ένα δεξαμενόπλοιο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από πλήγμα κοντά στο στενό του Ορμούζ
- Για γερά νεύρα! Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τον πόλεμο εναντίον του Ιράν









