ΜΜΕ: Η Βρετανία στέλνει 8 πολεμικά πλοία σε αποστολές “από φόβο παγκόσμιας σύγκρουσης”

Τι μεταδίδεται...

Τις επόμενες ημέρες, η Βρετανία πρόκειται να στείλει συνολικά οκτώ πολεμικά πλοία σε αποστολές στην Βαλτική Θάλασσα, την Βόρεια Θάλασσα και την Διώρυγα του Σουέζ «από τον φόβο μιας παγκόσμιας σύγκρουσης» για να αποτρέψει την Ρωσία και το Ιράν. Αυτό αναφέρει  η βρετανική εφημερίδα The Sun.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η Μεγάλη Βρετανία πρόκειται να στείλει στόλο πολεμικών πλοίων στην Βαλτική και την Βόρεια Θάλασσα μαζί με την Κοινή Εκστρατευτική Δύναμη της (JEF), η οποία περιλαμβάνει την Δανία, την Φινλανδία, την Εσθονία, την Ισλανδία, την Λετονία, την Λιθουανία, τις Κάτω Χώρες, την Σουηδία και Νορβηγία, για την προστασία των υποβρυχίων καλωδίων από την Ρωσία.

Η έκθεση συνεχίζει λέγοντας ότι οι ρωσικές δραστηριότητες θα μπορούσαν να απειλήσουν «υποθαλάσσια καλώδια Διαδικτύου, γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας αιολικών πάρκων και αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου». Γι’ αυτό η Μεγάλη Βρετανία στέλνει τον στρατιωτικό της στόλο σε αποστολή στην Βαλτική και την Βόρεια Θάλασσα.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Γκραντ Σαπς επαίνεσε την αποστολή ως «ιστορική και άνευ προηγουμένου». Είπε επίσης ότι αυτό πρέπει να στείλει ένα «ισχυρό μήνυμα αποτροπής» ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι εταίροι του στο JEF «είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πιθανή απειλή με βία». Θέλουν επίσης να υποστηρίξουν την «ειρήνη, την ασφάλεια» και την «διεθνή τάξη», διατείνεται.

Αυτός ο στόλος περιλαμβάνει επτά πλοία, όπως το Mounts Bay, HMS Richmond, HMS Somerset, HMS Severn, HMS Tyne, HMS Cattistock, HMS Penzance, καθώς και ένα αεροσκάφος θαλάσσιας αναγνώρισης και υποβρυχίου τύπου P -8 Poseidon.

Ένα άλλο πλοίο, το βρετανικό αντιτορπιλικό Diamond με κατευθυνόμενους πυραύλους, πρόκειται να πλεύσει μέσω της Διώρυγας του Σουέζ για να επιδείξει την δύναμή του στο Ιράν μετά τις επιθέσεις των ανταρτών Χούτι της Υεμένης, ανέφερε.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-IRANIAN NAVY OFFICE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί