«Φορτώνεται« η Μεσόγειος!!! Πύραυλοι MICA για το Αιγυπτιακό Ναυτικό (VID)

Η MBDA, κατασκευάστρια εταιρεία των πυραύλων MICA, θα εξοπλίσει με την κάθετα εκτοξευόμενη έκδοση των πυραύλων MICA ( VL ) τις φρεγάτες ΜΕΚΟ Α-200 που ναυπηγούνται για λογαριασμό του Αιγυπτιακού Ναυτικού σύμφωνα με δημοσίευμα της La Tribune. Αρχικά, οι Αιγύπτιοι είχαν επιλέξει τους πυραύλους Umkhonto παραγγέλνοντας συνολικά 96 καθοδηγούμενους πυραύλους και άλλους 32 της έκδοσης καθοδήγησης με υπέρυθρες, αλλά τα οικονομικά προβλήματα της κατασκευάστριας Νοτιοαφρικανικής Denel απέτρεψε […]

Η MBDA, κατασκευάστρια εταιρεία των πυραύλων MICA, θα εξοπλίσει με την κάθετα εκτοξευόμενη έκδοση των πυραύλων MICA ( VL ) τις φρεγάτες ΜΕΚΟ Α-200 που ναυπηγούνται για λογαριασμό του Αιγυπτιακού Ναυτικού σύμφωνα με δημοσίευμα της La Tribune.

Αρχικά, οι Αιγύπτιοι είχαν επιλέξει τους πυραύλους Umkhonto παραγγέλνοντας συνολικά 96 καθοδηγούμενους πυραύλους και άλλους 32 της έκδοσης καθοδήγησης με υπέρυθρες, αλλά τα οικονομικά προβλήματα της κατασκευάστριας Νοτιοαφρικανικής Denel απέτρεψε τους Αιγύπτιους από το να προχωρήσουν στην αρχική τους επιλογή.

Τελικά, η MBDA κερδίζει το συμβόλαιο για την προμήθεια και εγκατάσταση της κάθετα εκτόξευόμενης έκδοσης των MICA στις Αιγυπτιακές ΜΕΚΟ Α-200. O γνωστός πύραυλος της MBDA, σην έκδοση VL-MICA, τοποθετείται επί κάθετων εκτοξευτών ( κελιά) και θα είναι ο βασικός πύραυλος επιφανείας-αέρος για τις φρεγάτες αυτές.

Ο πύραυλος έχει μήκος κάτι παραπάνω από 3 μέτρα, ζυγίζει 112 κιλά και φέρει κεφαλή 12 κιλών η οποία εκρήγνυται με το που πλησιάσει το στόχο ο πύραυλος ή με την επαφή μαζί του. Το επιχειρησιακό ύψος του πυραύλου είναι από 0-9 χλμ. και η εμβέλεια τα 1-20 χλμ με ταχύτητα 3 Mach. Προσομοιάζει αρκετά με τον ASTER 15 χωρίς όμως να έχει τους επιπλέον προωστήρες του και άλλες δυνατότητες. Για τον Α/Α ρόλο μικρής εμβέλειας, θεωρούνται πύραυλοι ικανοί και αναμένεται να εξοπλίσουν περισσότερο κορβέτες λόγο του μικρού μεγέθους τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί