Μη επανδρωμένο σερβικό πυροβόλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σερβική εταιρεία αναπτύσσει ένα αυτοματοποιημένο, μη επανδρωμένο πυροβόλο μεγάλου διαμετρήματος σε μία προσπάθεια αυτοματοποίησης του όπλου του πυροβολικού με το σύστημα να βρίσκεται στη φάση ανάπτυξής του από την εν λόγω εταιρεία. Το πυροβόλο είναι τοποθετημένο επί εν΄ςο σασί το οποίο μπορεί αν φορτωθεί σε οποιοδήποτε μεγάλο φορτηγό όχημα, τόσο στρατιωτικού, όσο και πολιτικού τύπου και να μεταφερθεί στο σημείο βολής όπου ξεκινά αυτόνομα την εμπλοκή στόχων.

Το πυροβόλο που προτείνεται είναι διαμετρήματος 155 χιλ. αν και η εταιρεία αναφέρει ότι μπορεί αν δεχτεί πυροβόλα από 105-203 χιλ. ανάλογα της απαίτησης του πελάτη. Ο ρυθμός βολής του πυροβόλου ( εξαρτάται πάντα το διαμέτρημα) είναι από 6-12 βλήματα ανά λεπτό με συνολικό φόρτο 30 βλημάτων και η μέγιστη εμβέλεια μπορεί να αγγίξει τα 76 χλμ. πάντα ανάλογα το διαμέτρημα που χρησιμοποιείται. Το συνολικό βάρος του σασί με τον αυτοματοποιημένο πύργο του κυμαίνεται μεταξύ των 19-22 τόνους.

Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του εν λόγω συστήματος μπορεί να σκοπεύσει αυτόνομα προς στόχους, να αναγνωρίζει τα εμπόδια στο πεδίο αλλά και να κάνει μία συνολική αποτίμηση του πεδίου ( εδαφικά και υδάτινα κωλύματα, κτίρια κτλ.).  Η εταιρεία θέλει να σχεδιάσει το σύστημα έτσι ώστε να είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο και να μη διαθέτει καθόλου υδραυλικά και πνευματικά μέρη  και να μην έχει δεξαμενές καυσίμων.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.