Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έστειλε 12 πολεμικά πλοία στην Μέση Ανατολή, τον Περσικό Κόλπο και την Μεσόγειο Θάλασσα εν μέσω του «καυτού» κλίματος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, αναφέρει το TASS, επικαλούμενο LIVE ανταπόκριση της Washington Post που έχουν ως πηγή ανώνυμο αξιωματούχο της άμυνας.
Τα πλοία περιλαμβάνουν το αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt και τα συνοδευτικά πολεμικά πλοία του, και το Wasp Amphibious Ready Group, μια αμφίβια ομάδα τριών πλοίων που περιλαμβάνει περισσότερους από 4.000 πεζοναύτες και ναύτες, είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. λόγω της ευαισθησίας του θέματος.
Ο αξιωματούχος επεσήμανε ότι το Πεντάγωνο δεν ανακοίνωσε καμία πρόσθετη ανάπτυξη δυνάμεων στο πλαίσιο της αυξανόμενης έντασης στην περιοχή λόγω του θανάτου ανώτατων αξιωματούχων του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς και της σιιτικής ομάδας Χεζμπολάχ.
Το USS Theodore Roosevelt βρέθηκε στον Περσικό Κόλπο την Τετάρτη με έξι αμερικανικά αντιτορπιλικά: το USS Cole, το USS John S. McCain, το USS Daniel Inouye, το USS Russell, το USS Michael Murphy και το USS Laboon. Στην ανατολική Μεσόγειο βρίσκονταν τα τρία αμφίβια πλοία – το USS Wasp, το USS Oak Hill και το USS New York – και δύο αντιτορπιλικά, το USS Bulkeley και το USS Roosevelt.
Στις 30 Ιουλίου, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εκτόξευσαν τέσσερις πυραύλους στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, Dahiya, το οποίο λειτουργεί ως προπύργιο της Χεζμπολάχ. Μετά το χτύπημα, ο στρατιωτικός αρχηγός της Χεζμπολάχ Φουάντ Σοκρ πέθανε στο νοσοκομείο. Στις 31 Ιουλίου, η Χαμάς είπε ότι ο Ισμαήλ Χανίγιε, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του κινήματος, σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα στην κατοικία του στην Τεχεράνη. Ο αντιπρόεδρος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Μούσα Αμπού Μαρζούκ, προειδοποίησε ότι η δολοφονία του Χανίγιε δεν θα μείνει αναπάντητη.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μητσοτάκης για Ιράν-Μ. Ανατολή: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετέχει στρατιωτικά από μόνη της
- Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν προτίθεται να εμπλακεί στον πόλεμο
- Στη φυλακή ο αστυνομικός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο έξω από την Βουλή
- Νέα προθεσμία έλαβε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά
- Σδούκου για κυβέρνηση: «Βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση»
- Λίβανος: Οι άμαχοι πληρώνουν μεγάλο τίμημα λόγω του πολέμου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Μακάβριο ρεκόρ: Άνδρας που εργαζόταν επί 73 χρόνια ως νεκροθάφτης αποφάσισε να αποσυρθεί στα 92 του χρόνια (photo)
- Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε έναν «νηφάλιο παίκτη» στη Μέση Ανατολή
- Ο Τζέιμς Χέτφιλντ των Metallica έκανε…πρόταση γάμου σε ασυνήθιστο μέρος! ΦΩΤΟ
- Αύξηση του αριθμού επισκεπτών στα μουσεία τον Νοέμβριο 2025 δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ









