Μεντβέντεφ: «Μεγιστοποίηση της παραγωγής όπλων και μέσων καταστροφής»

Με την χρήση Kinzhal αλλά και τα «ρωσικά μανιτάρια» σε αποθήκες με νατοϊκά όπλα, ο πόλεμος στην Ουκρανία αναβαθμίζεται και ποιοτικά.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχολίασε στο κανάλι του στο Telegram την απόφαση της ρωσικής Κάτω Βουλής κατά της Συνθήκης για τις Συμβατικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ευρώπη.

Τι έγραψε:

«Η Κρατική Δούμα κατήγγειλε τη Συνθήκη CFE. Με το καλό. Αυτό το έγγραφο έπαψε να είναι σχετικό για εμάς το 2007. Αλλά τώρα, ακόμη και σε ό,τι αφορά τις προηγουμένως ανεσταλμένες διεθνείς υποχρεώσεις, τίποτα δεν μας εμποδίζει να τοποθετούμε τα όπλα μας όπου θέλουμε για να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού μας τμήματος της Ευρώπης».

Ο Μεντβέντεφ πρόσθε ότι «φυσικά, θα μεγιστοποιήσουμε την παραγωγή όπλων, στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού και μέσων καταστροφής».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας ολοκλήρωσε με ένα ειρωνικό υστερόγραφο προς τον Γάλλο πρόεδρο:

«P.S. Χαιρετίσματα στον Μακρόν, κατά τη λογική του, αυτό συνιστά γεωπολιτική ήττα για τη Ρωσία…».

Τους τελευταίους μήνες ο Μεντβέντεφ έχει επιθεωρήσει δεκάδες εργοστάσια που σχετίζονται με την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας, δίνοντας το σήμα για την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της ρωσικής οικονομίας, που πλέον πολεμάει όλο το ΝΑΤΟ.

(απεμπε-EPA-Sputik Pool photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί