Μεντβέντεφ: “Η Βρετανία ηγείται ενός ακήρυχτου πολέμου κατά της Ρωσίας – Είναι νόμιμοι στόχοι…”

"Oποιοσδήποτε αξιωματούχος (της Βρετανίας), είτε στρατιωτικός είτε πολιτικός, που βοηθάει τον πόλεμο, μπορεί να θεωρηθεί νόμιμος στρατιωτικός στόχος"

Ο Μεντβέντεφ κατακεραύνωσε την βρετανική κυβέρνηση με μία ανάρτησή του στο Twitter στην οποία ανέφερε τα ακόλουθα:

“O Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, James Cleverly, έχει δηλώσει πως η Ουκρανία “έχει νόμιμο δικαίωμα να… προβάλει δύναμη πυρός πέρα από τα σύνορά της προκειμένου να υπονομεύσει τη δυνατότητα της Ρωσίας να προβάλει δύναμη πυρός μέσα στην Ουκρανία.””

Και συνεχίζει ο Μεντβέντεφ στο tweet του λέγοντας πως:

“Σύμφωνα με αυτόν (τον Βρετανό ΥΠΕΞ), νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι πέρα από τα ουκρανικά σύνορα αποτελούν μέρος της αυτοάμυνας της Ουκρανίας. Οι ανόητοι αξιωματούχοι της Βρετανίας, του αιώνιου εχθρού μας, θα έπρεπε να θυμούνται ότι εντός του πλαισίου της παγκοσμίως αναγνωρισμένης διεθνούς νομοθεσίας, η οποία ρυθμίζει τον σύγχρονο πόλεμο, συμπεριλαμβανομένου της Σύμβασης της Χάγης και της Γενεύης με τα επιπρόσθετα πρωτόκολλά τους, το κράτος τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως εμπόλεμο. Σήμερα, το Ηνωμένο Βασίλειο συμπεριφέρεται ως σύμμαχος της Ουκρανίας, παρέχοντάς της στρατιωτική βοήθεια με τη μορφή εξοπλισμού, ειδικών κτλ. και έτσι εκ των πραγμάτων ηγείται ενός ακήρυχτου πολέμου κατά της Ρωσίας. Με αυτά τα δεδομένα, οποιοσδήποτε αξιωματούχος (της Βρετανίας), είτε στρατιωτικός είτε πολιτικός, που βοηθάει τον πόλεμο, μπορεί να θεωρηθεί νόμιμος στρατιωτικός στόχος.

Δείτε την ανάρτηση Μεντβέντεφ:

(αμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί