«Η επικαιροποιημένη πρόταση του ΝΑΤΟ σημαίνει, για όλους, δέσμευση του 3% για την άμυνα και του 1,5% για την ασφάλεια. Πρόκειται για σημαντικές δεσμεύσεις τις οποίες η Ιταλία πρόκειται να σεβαστεί. Δεν θα αφήσουμε τη χώρα μας αδύναμη χωρίς να είναι σε θέση να υπερασπίσει τον εαυτό της», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
Αναφερόμενη στις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης με το Ιράν, η Μελόνι τόνισε ότι η κυβέρνησή της «φρόντισε να προμηθεύσει την Ιταλία με την αναγκαία ενέργεια» διότι «η κορύφωση της κρίσης προκαλεί ανησυχία σε ό,τι αφορά τις συνέπειές της».
«Σήμερα είναι ακόμη λογικότερη η αναφορά στην αρχή της επικουρικότητας. Είναι ακόμη αναγκαιότερο από χθες, να επικεντρωθούμε σε θέματα στα οποία μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και όχι σε λεπτομερειακές υποθέσεις που μπορούν να τύχουν καλύτερης διαχείρισης σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
«Θα επαναλάβουμε και το αίτημα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα όπου η νόμιμη αντίδραση του Ισραήλ σε μια άνευ λογικής επίθεση προσλαμβάνει απαράδεκτες και δραματικές μορφές», ολοκλήρωσε η Τζόρτζια Μελόνι.
Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
- Με τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι αγρότες
- Ιωάννινα: Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
- Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες – Το εξωτερικό κερδίζει τις προτιμήσεις
- Στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Τζέιμς Κάμερον λίγο πριν την πρεμιέρα του «Avatar»
- Τι συμβαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Περίεργο το κλίμα
- Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2026
- Δομοκός: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω τεχνικού προβλήματος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Χαλκιδική: Στη φυλακή αστυνομικός που ζητούσε φακελάκι για να “σβήνει” παραβάσεις του ΚΟΚ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









