Μείωση των επενδύσεών της ανακοίνωσε η ΤΟΤΑL

Με την πανδημία σε πλήρη εξέλιξη στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. έχει προκληθεί μεγάλη οικονομική κάμψη και τα αποτελέσματά της θα αρχίσουν να γίνονται εμφανή σταδιακά και άλλα πιο άμεσα.

Ένα από τα πιο άμεσα αποτελέσματα αποτελεί και το γεγονός ότι η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία TOTAL, σύμφωνα με τη La Tribune, θα προχωρήσει αρχικά σε μείωση των επενδύσεών της κατά 20%. Αυτό σημαίνει ότι θα περικόψει ένα ποσό ύψους 3,3 δις ευρώ από επενδύσεις κυρίως στον τομέα της εξερεύνησης υδρογονανθράκων στα διάφορα οικόπεδα των οποίων τα δικαιώματα εξόρυξης έχει αναλάβει η εταιρεία.

Θυμίζουμε ότι η TOTAL έχει αγοράσει τα δικαιώματα έρευνας και εξόρυξης σε οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ καθώς επίσης και δικαιώματα έρευνας σε οικόπεδα της (μη οριοθετημένης ακόμα) ελληνικής ΑΟΖ νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο πέλαγος.

Μείωση των επενδύσεων έρευνας για νέους υδρογονάνθρακες σημαίνει ότι θα μεταβούν προς τα πίσω οι όποιοι σχεδιασμοί υπήρχαν, οι οποίοι ούτως ή άλλως καθυστερούσαν για πολλούς λόγους, ως προς την έρευνα σε αυτές τις περιοχές και την τελική εκμετάλλευσή τους.

ΦΩΤΟ Twitter