H τελετή έναρξης του ετήσιου Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) πραγματοποιήθηκε χθες στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη.
Στον ΘΕΠ, ο οποίος θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου, συμμετέχουν η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» και το πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ». Τα πλοία προβλέπεται να καταπλεύσουν στα λιμάνια Κέρκυρας, Τεργέστης και Νάπολης και επιβαίνουν 132 Ναυτικοί Δόκιμοι, καθώς και 8 σπουδαστές άλλων στρατιωτικών σχολών (2 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, 2 από τη Σχολή Ικάρων, 2 από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και 2 από τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής).
Σκοπός του ΘΕΠ είναι η πρακτική εκπαίδευση εν πλω και η απόκτηση ναυτικής εμπειρίας από τους Ναυτικούς Δόκιμους, καθώς και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στα λιμάνια κατάπλου.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο διοικητής της ΣΝΔ υποναύαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος, ο διοικητής της διοίκησης φρεγατών αρχιπλοίαρχος Χρήστος Σασιάκος καθώς συγγενείς και φίλοι των Ναυτικών Δοκίμων.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Γαλλία τίμησε τη 91χρονη Νάνα Μούσχουρη με την ύψιστη μουσική διάκριση – Δείτε βίντεο
- e-ΕΦΚΑ: Παράταση της προθεσμίας Υποβολής ΑΠΔ Ιανουαρίου 2026
- Περού: Ένας σκύλος ο μοναδικός επιζών από τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου με τους 15 νεκρούς
- 24/2/2026: Αυτό φάνηκε σε σχέση με την σύγκρουση στην Ουκρανία
- Καταρρακτώδεις βροχές σαρώνουν τη Βραζιλία: Τουλάχιστον 22 νεκροί και 45 αγνοούμενοι – Δείτε βίντεο
- ΕΚΠΟΙΖΩ για SPETE: Σημαντικές δυνατότητες συλλογικών ενεργειακών ανακαινίσεων κατοικιών
- Η ΑΑΔΕ “χτυπάει” το λαθρεμπόριο: Ρεκόρ κατασχέσεων σε μετρητά, καπνικά, αλκοόλ, ναρκωτικά
- Αυξήθηκε ο αριθμός τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ρωσία, σύμφωνα με τον Πούτιν
- Ρόδος: Στις φυλακές οδηγούνται οι 2 από τους 5 κατηγορούμενους για την υπόθεση διακίνησης 7 κιλών κοκαΐνης
- Β. Σπανάκης: Μεταστέγαση ΚΕΠ στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας









