Τέσσερις εταιρείες επελέγησαν να εργαστούν πάνω στο πρόγραμμα Manta Ray της DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου, επιδιώκοντας να παρουσιάσουν κρίσιμης σημασίας τεχνολογίες για μια νέα κατηγορία μη επανδρωμένων υποβρυχίων.
Το εν λόγω πρόγραμμα έχει σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογιών για μια νέα κλάση υποβρυχίων οχημάτων μακράς εμβέλειας και διάρκειας, ικανών να φέρουν φορτία εξοπλισμού (UUV). UUV που επιχειρούν για παρατεταμένες χρονικές περιόδους χωρίς την ανάγκη για επί τόπου υποστήριξη ή συντήρηση από ανθρώπους παρέχουν τη δυνατότητα επιχειρήσεων μακράς διαρκείας σε μακροπρόθεσμες χρονικά επιχειρήσεις.
Για τους σκοπούς του προγράμματος η DARPA επέλεξε τις Lockheed Martin Advanced Technology Laboratories, Northrop Grumman Systems Corporation, Navatek, LLC. Μια τέταρτη εταιρεία, η Metron Inc θα δουλέψει πάνω σε τεχνολογίες και λύσεις ειδικά για τον τομέα της συλλογής ενέργειας υποβρυχίως, σε βάθη που είναι απαραίτητα για επιτυχείς επιχειρήσεις.
Μεταξύ άλλων, οι στόχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν την ανάπτυξη συστημάτων προώθησης χαμηλών ενεργειακών απαιτήσεων και υψηλής αποδοτικότητας, καθώς και νέες προσεγγίσεις όσον αφορά στην αντιμετώπιση της επιδείνωσης και φθοράς υλικών. Επίσης, επιδιώκονται βελτιώσεις διαδικασιών για τη διαχείριση αποστολών μακράς διαρκείας, νέες μέθοδοι αξιοποίησης υπαρχόντων δεδομένων κ.α.
Από Ναυτεμπορική, ΦΩΤΟ Unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Άμπου Ντάμπι έσπασε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες με 62 λεπτά πυροτεχνημάτων! vid
- Τι παρέδωσε η Ρωσία στις ΗΠΑ σε σχέση με την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν
- Στ. Αρναουτάκης: Το 2026 θα ανοίξουμε έναν νέο κύκλο δημιουργίας και ανάπτυξης για την Κρήτη
- Στους 47 οι νεκροί στο Κραν Μοντανά – Συγκλονιστικό βίντεο με ανθρώπους να προσπαθούν να σωθούν
- Μάλλον απομακρύνεται η περίπτωση να τερματιστεί σύντομα η σύγκρουση στην Ουκρανία
- Τα πιο παράξενα πράγματα που κατέρριψαν παγκόσμιο ρεκόρ τη χρονιά που πέρασε
- Ποιός πρωθυπουργός έκανε… παρέα στον Τραμπ κατά την πρωτοχρονιάτικη γιορτή;
- Ρωσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο… μέτωπο, vid
- Το χιόνι έφτασε μέχρι τη θάλασσα: Είδαν “άσπρη μέρα” Λήμνος, Θάσος, Σαμοθράκη, Νάξος και Τήνος, vid
- Συλλυπητήριο μήνυμα ΥΠΕΞ για το δυστύχημα στο Κραν Μοντανά









