Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε σήμερα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι το Παρίσι “έχει δεσμευτεί πλήρως να κάνει τα πάντα για να αποτραπεί μια νέα κλιμάκωση στην περιοχή”, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας.
Ο αρχηγός του κράτους δήλωσε ότι θα στείλει “μηνύματα προς όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στη σύγκρουση”, καθώς η Γαλλία προσπαθεί να αποτραπεί μια ευρύτερη κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ μετά την εκτόξευση ρουκέτας στα Υψίπεδα του Γκολάν, η οποία προκάλεσε τον θάνατο δώδεκα παιδιών ηλικίας 10 έως 16 ετών χθες, Σάββατο – επίθεση που το Ισραήλ αποδίδει στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Σύμφωνα με το Ελιζέ, ο Εμανουέλ Μακρόν “επανέλαβε επίσης την ανάγκη να επιτευχθεί πολιτική λύση στο θέμα της Μπλε Γραμμής, με βάση το ψήφισμα 1701”.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπ. Μεταφορών προς οδηγούς ενόψει της 28ης Οκτωβρίου: «Αν αγαπάς την οικογένειά σου, προσοχή στον δρόμο»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν οι απολογίες των πρώτων κατηγορουμένων στην Ευρωπαία ανακρίτρια
- Μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος του Πούτιν, vid
- Πώς αμείβονται όσοι θα δουλέψουν την 28η Οκτωβρίου – Αναλυτικά όσα ισχύουν
- Στην φυλακή ο νεαρός που μαχαίρωσε 37χρονο έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Περιστέρι
- Καθορίστηκε η απόδοση της μελάσας ζαχαροκάλαμου για παραγωγή ρούμι
- Αυτός διορίστηκε πρωθυπουργός στην επόμενη φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της Μολδαβίας
- Περισσότερα άσχημα νέα για την Ευρώπη! Αυτή την φορά από την Ιαπωνία
- Τα ρομπότ ήρθαν στα ελληνικά νοσοκομεία! Εγκατάσταση συστήματος καθαρισμού στο “Αττικόν”
- ΔΥΠΑ: Στα Ιωάννινα η 47η «Ημέρα Καριέρας» το Σάββατο 8 Νοεμβρίου – Πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας









