«ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ» στο Μακχμούτ για τους Ουκρανούς – Καταρρέει το «μέτωπο» του ΝΑΤΟ, vid

Τι αναφέρει ο Αμερικανός συνταγματάρχης McGregor...

Σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Ντάγκλας Μακγκρέγκορ, οι εφεδρείες που σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει το Κίεβο για μια αντεπίθεση στο νότιο τμήμα της χώρας καταστράφηκαν κοντά στο Αρτέμοβσκ (Μπακχμούτ).

Ο συνταγματάρχης των ΗΠΑ είπε ότι ο Μπακχμούτ, που στα ρωσικά ονομάζεται Artemovsk, είχε γίνει μεγάλο λουτρό αίματος για τις ουκρανικές δυνάμεις.

“Οι Ουκρανοί είχαν περίπου 14 έως 15 ταξιαρχίες με 4.000 άνδρες στο Μπαχμούτ. Όλοι εκτός από δύο ή τρεις από αυτούς έχουν πλέον αποσυρθεί. Έχουν χάσει το 70 τοις εκατό του προσωπικού τους”, εξήγησε ο Μακγκρέγκορ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:

«Εμπόδιο (αποτελεί το ότι) παγώνει το έδαφος της Βόρειας Ουκρανίας.

Η περιοχή του Bakhmut μετατρέπεται σε μια σπουδαία επιτυχία για τους Ρώσους και σ’ ένα τεράστιο λουτρό αίματος για τους Ουκρανούς!!!!

Είχαν κατά προσέγγιση 14-15 ουκρανικές ταξιαρχίες των 4.000 ανδρών έκαστη στο Bakhmut και τώρα όλες έχουν αποσυρθεί πλην 2 ή 3 και έχουν απωλέσει το 70% της ισχύος τους!!!!!

Όταν χάνεις το 70% μιας ταξιαρχίας 4.000 ανδρών, χοντρικά μιλάμε για 2.800 άνδρες νεκρούς ή τραυματίες!!!

Στο μεταξύ, οι κωμοπόλεις γύρω από το Bakhmut στα βόρεια, στα ανατολικά και στα δυτικά του έχουν αρχίσει να αρχίσουν να καταρρέουν. Το Σολεντάρ, μια πολύ σημαντική κωμόπολη η οποία είναι ένα προάστιο αν θέλετε του Bakhmut, έχει τώρα πέσει στους Ρώσους.

Έτσι, νομίζω, πως η θέση στο Bakhmut είναι πολύ αδύναμη και θα ανέμενα αυτό να πέσει πάρα πολύ σύντομα.

Το Μπακχμούτ είναι ένας κόμβος για τις μεταφορές, είναι ένας εφοδιαστικός κόμβος, είναι ο συνδετικός κρίκος από στρατηγικής άποψης για ολόκληρη την άμυνα της Νότιας Ουκρανίας από τους Ουκρανούς και για το Ντονμπάς. Και αυτό πρόκειται τώρα να καταρρεύσει, πιστεύω, μέσα στις επόμενες 2 ή 3 εβδομάδες».

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί