Η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (ΚΕΕ) ανέστειλε τη συμμετοχή της στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στην βορειοαφρικανική χώρα, που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στην Γενεύη, μετά από μια επίθεση στο λιμάνι της πρωτεύουσας Τρίπολης, ανακοίνωσε το προεδρικό συμβούλιο της κυβέρνησης.
Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη Γασάν Σαλάμε, δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως το λιμάνι της λιβυκής πρωτεύουσας δέχθηκε επίθεση στο πιο πρόφατο επεισόδιο βίας στη μάχη για τον έλεγχο της έδρας της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας.
Οι δυνάμεις του στατάρχη Χαλίφα Χάφταρ της ανατολικής Λιβύης, που προσπαθούν να καταλάβουν την πρωτεύουσα από τον Απρίλιο, ανακοίνωσαν πως επιτέθηκαν σε τουρκικό πλοίο το οποίο ξεφόρτωνε όπλα, σύμφωνα με αξιωματούχο των δυνάμεων αυτών.
Η ΚΕΕ προειδοποίησε πως θα απαντήσει αποφασιστικά στην επίθεση την κατάλληλη χρονική στιγμή.
Κατερρίφθησαν τουρκικά drones
Την κατάρριψη και δεύτερου τουρκικού drone ανακοίνωσαν οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ στη Λιβύη.
Σύμφωνα με το skai, oι δυνάμεις του στρατάρχη, που συνεχίζουν το σφυροκόπημα της λιβυκής πρωτεύουσας, παρουσίασαν φωτογραφία του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το οποίο αναφέρουν ότι κατέρριψαν πάνω από την Ταχούρα, προάστιο της Τρίπολης.
Νωρίτερα, οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ είχαν ανακοινώσει καταρρίψει και άλλο τουρκικό drone, πάνω από την περιοχή της αεροπορικής βάσης Ματίγκα, στην Τρίπολη.
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ζαχαράκη: «Δεν καταργούνται οι πανελλήνιες, θα προσμετρώνται οι βαθμοί και των τριών τάξεων του Λυκείου»
- ΗΠΑ: Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα – Είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τα πεθερικά και την κουνιάδα του
- Ο «Δράκος» επιβεβαίωσε πως τα πράγματα αλλάζουν! Από τις πιο σημαντικές δηλώσεις που έγιναν
- Μέγαρου Μαξίμου: Τιμητική πολιτογράφηση από τον πρωθυπουργό στον «ήρωα του Αράχθου»
- Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται την Κυριακή η Λ.Νίκης – Δείτε ποιες ώρες
- Αντιδρούν οι NYT στην αγωγή-«μαμούθ» των 15δις δολαρίων από τον Τραμπ
- Κλείνουν στις 15:30 οι σταθμοί του Μετρό “Κορυδαλλός” και “Μανιάτικα” με εντολή της ΕΛΑΣ
- Συνάντηση Αρναουτάκη – Μητσοτάκη: Συζητήθηκε η δημιουργία δύο προσωρινών δομών παραμονής μεταναστών
- Κίνα: Ο κόσμος βρίσκεται σε σταυροδρόμι ανάμεσα στην ειρήνη και τον πόλεμο
- Ξεκινά η Intervision, αντίπαλο δέος της Eurovision: «Θα το παρακολουθήσει ο μισός πλανήτης»
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
