Από τις 8 Οκτωβρίου, μία ημέρα μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα, σημειώνονται στα σύνορα μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ ανταλλαγές πυρών και συγκρούσεις, κυρίως μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της Χεζμπολάχ.
«Νωρίς σήμερα το πρωί ένα drone έριξε φυλλάδια πάνω από χωριό, τα οποία έπεσαν στα σπίτια μας», δήλωσε στο AFP κάτοικος του Κφαρ Σούμπα, που αρνήθηκε να κατονομαστεί.
«Προς τους κατοίκους του νότιου Λιβάνου: σας ενημερώνουμε ότι η τρομοκρατική Χεζμπολάχ έχει διεισδύσει στα σπίτια και τη γη σας», αναφέρει το φυλλάδιο.
«Πρέπει να σταματήσετε αυτή την τρομοκρατία για την ασφάλειά σας», προσθέτει, ενώ προειδοποιεί τους κατοίκους ότι αν προσφέρουν βοήθεια στη Χεζμπολάχ, θα εκτεθούν «σε κίνδυνο».
Από τις 8 Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί στον νότιο Λίβανο 129 άνθρωποι, ανάμεσά τους περίπου 91 μαχητές της Χεζμπολάχ, 17 άμαχοι εκ των οποίων τρεις δημοσιογράφοι, και ένας Λιβανέζος στρατιώτης, με βάση απολογισμό του AFP.
Τουλάχιστον έξι Ισραηλινοί στρατιώτες και τέσσερις άμαχοι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ σε επιθέσεις που εξαπολύθηκαν από τον Λίβανο, σύμφωνα με τις αρχές.
Ο ισραηλινός στρατός έχει εντείνει τον βομβαρδισμό μεθοριακών χωριών τις τελευταίες ημέρες, καταγγέλλουν οι κάτοικοι.
Αυτή είναι η πρώτη φορά από το ξέσπασμα του πολέμου που το Ισραήλ ρίχνει φυλλάδια πάνω από τον νότιο Λίβανο. Είχε καταφύγει στην ίδια τακτική στη διάρκεια του πολέμου εναντίον της Χεζμπολάχ το 2006.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ ενέκρινε αμφιλεγόμενο νόμο για θανατική ποινή σε «τρομοκράτες»
- Γ. Στουρνάρας: Δυσκολότερη η διαχείριση αυτής της κρίσης από εκείνη του 2021-22
- Πραγματική «influencer»: Γιαγιά 103 ετών δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να δουλεύει καθημερινά! (BINTEO)
- Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται πως οι συνομιλίες με το Ιράν προχωρούν
- Άρχισε η βεβαίωση κλήσεων από τις κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης
- Απίστευτος εφιάλτης για γυναίκα στη Φλόριντα: Πώς ένα παγωτό άλλαξε για πάντα τη ζωή της
- Ενεργειακή κρίση: Οι δρόμοι οδηγούν στον Πούτιν – Αυτή η χώρα το έχει καταλάβει
- «Οδοντωτός»: Το ΤΕΕ αναλαμβάνει τη μελέτη για την επαναλειτουργία του
- Ελκυστικά κίνητρα για να πάνε γιατροί στα νησιά της 2ης ΥΠΕ – Τι προβλέπεται για στέγαση, σίτιση και μετακίνηση
- Επαναπατρισμό του 80% των Σύρων που ζουν στη Γερμανία ζήτησε ο Μερτς από τον πρόεδρο της Συρίας









