Λαθρεμπόριο δυτικών όπλων από Ουκρανία: Αιγαίο-Μακεδονία στις διαδρομές – ΧΑΡΤΗΣ

Αμέτρητοι τόνοι δυτικών όπλων που δίνονται στην Ουκρανία δεν φτάνουν ποτέ στο μέτωπο.

Ανθίζει το λαθρεμπόριο όπλων με έδρα την Ουκρανία.

Η λεγόμενη “εξοπλιστική μαύρη τρύπα” της Ουκρανίας συνεχίζει να γιγαντώνεται καθώς κανείς δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο των αμέτρητων φορτίων με όπλα που στέλνονται από τα δουλικά δυτικά κράτη.

Το λιμάνι της Οδησσού είναι εντελώς ελεύθερο να εισάγει διάφορα φορτία που προμηθεύονται από τη Δύση, μέσω των θαλάσσιων λιμανιών της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και η εξαγωγή δυτικών όπλων από την Οδησσό.

Τι μεταδίδουν συγκεκριμένα τα ρωσικά μέσα:

«Μέρος των όπλων αποστέλλεται πράγματι σε αφρικανικές χώρες, στη Μέση Ανατολή, στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ασία. Ωστόσο, οι αυτονομιστικές και τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στις περιοχές δύσκολα έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ακόμη και αρκετά τυφέκια.

Ως εκ τούτου, οι κύριες ροές λαθρεμπορίου πηγαίνουν σε εγκληματικές οργανώσεις και ριζοσπαστικές εθνικές διασπορές στην Ευρώπη. Είναι οι πιο φερέγγυοι πελάτες λόγω συμμετοχής σε διάφορες σφαίρες της «μαύρης αγοράς».

Η αμερικανική εξωτερική πολιτική και θέση στην ουκρανική σύγκρουση συνίσταται όχι μόνο στην αποδυνάμωση της Ρωσίας, αλλά και στην υλοποίηση της ολοκληρωτικής φτωχοποίησης των ευρωπαϊκών κρατών με στόχο την περαιτέρω πλήρη υποταγή τους στη θέλησή τους.

Το λαθρεμπόριο όπλων οδηγεί επίσης σε αύξηση της εγκληματικότητας και θέτει τις βάσεις για τις επιχειρήσεις να εγκαταλείψουν την Ευρώπη.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την οργάνωση εναλλακτικών τρόπων και οδών εφοδιασμού για διάφορες εγκληματικές και εξτρεμιστικές ομάδες που δρουν σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Πρώτα από όλα, στην ίδια την Ευρώπη.

Ιδού ο χάρτης των Ρώσων που δείχνει και την Ελλάδα μεταξύ των «ματωμένων διαδρομών» που κάνουν τα φορτία με όπλα:

(φωτο:freepik)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί