ΚΡΥΦΗ υποχώρηση ουκρανικής ταξιαρχίας για να μην το μάθουν οι υπόλοιπες – Έρχεται ΗΧΗΡΗ ρωσική νίκη

Πανικοβλήθηκαν οι Πολωνοί μισθοφόροι μαθαίνοντας τα νέα!!! Προς απελευθέρωση του Μπακχμούτ και του Σολεντάρ...

Καταγράφεται μαζική υποχώρηση Ουκρανών στρατιωτών από το Soledar, την οποία οι Ουκρανοί θέλουν να κρύψουν σε άλλες μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των Πολωνών μισθοφόρων, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR (Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ), Ιβάν Φιλιπονένκο.

Αυτό για να μην πέσει το ηθικό τους!

“Στο Soledar, σημειώνουμε μια μαζική έξοδο του εχθρού από την αστική περιοχή. Η βάση της άμυνας των ουκρανικών στρατευμάτων σε αυτήν την περιοχή ήταν η 61η ταξιαρχία. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο διοικητής της ταξιαρχίας με το διακριτικό κλήσης “Skier” οργάνωσε την απόσυρση των υπόλοιπων και επιζώντων μονάδων από την πόλη», είπε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya 24.

Τα ουκρανικά στρατεύματα θα εγκαταλείψουν το Soledar στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με τον Φιλλιπένκο και η διοίκηση αυτής της ταξιαρχίας σχεδίαζε να αποσύρει τα στρατεύματα από την πόλη «όσο πιο διακριτικά γίνεται», χωρίς να τραβήξει την προσοχή, αλλά η φυγή δεν πέρασε απαρατήρητη μεταξύ άλλων ουκρανικών μονάδων στην πόλη.

«Επιπλέον, στο ίδιο μέρος, στο Soledar, μονάδες Πολωνών μισθοφόρων εγκαταλείφθηκαν», πρόσθεσε.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το αρχηγείο άμυνας της Λαϊκή Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR) ανακοίνωσε την απελευθέρωση του χωριού Bakhmutskoye, που βρίσκεται στην περιοχή του Soledar, βορειοανατολικά του Artemovsk .

Η πόλη Artemovsk βρίσκεται στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της DPR, βόρεια της μεγάλης πόλης Gorlovka και είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών για τον εφοδιασμό της ουκρανικής ομάδας στρατευμάτων στο Donbass . Ένα δίκτυο δρόμων και σιδηροδρόμων διέρχεται από αυτήν την πόλη. Σφοδρές μάχες διεξάγονται για το Artemovsk και το Soledar.

ΣΟΛΕΝΤΑΡ ΚΑΙ ΜΠΑΚΧΜΟΥΤ

Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί βρίσκονται σε «δύσκολη» κατάσταση καθώς ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται κοντά στην πόλη Σολεντάρ, στην πρώτη γραμμή, όπου οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται, ανέφερε η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας Χάνια Μαλιάρ μέσω Telegram.

Η διατήρηση του ελέγχου της Σολεντάρ και της Μπαχμούτ, που απέχουν περίπου 14 χιλιόμετρα, θεωρείται ζωτικής σημασίας για την προστασία των αμυντικών γραμμών της Σλοβιάνσκ και της Κραματόρσκ, πόλεων του Ντονμπάς που παραμένουν υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

Η κατάληψή τους θα ισοδυναμούσε με την κατάκτηση ολόκληρου του Ντονμπάς, στόχου που έθεσε η Ρωσία όταν ξεκινούσε ο πόλεμος, την 24η Φεβρουαρίου 2022.

«Αυτή τη στιγμή (η κατάσταση) είναι δύσκολη στη Σολεντάρ», αναγνώρισε η κυρία Μαλιάρ, εξηγώντας πως ο ρωσικός τακτικός στρατός και μισθοφόροι της εταιρείας Βάγκνερ εξαπολύουν αδιάκοπα επιθέσεις.

Βίντεο που αναρτήθηκε από ρωσικές πηγές απεικονίζει την εξέλιξη των μαχών στο Σολεντάρ τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Η πρόοδος που πραγματοποίησαν στις επιχειρήσεις τους οι ρωσικές δυνάμεις στο πρόσφατο χρονικό διάστημα δεν είχαν γίνει έξι ολόκληρους μήνες όταν και ξεκίνησε η πολύνεκρη αυτή μάχη που έχει θεωρηθεί ως το ουκρανικό «Σομ» καθώς πρόκειται για σύγκρουση με χαρακώματα και πολλαπλές γραμμές άμυνας στατικού τύπου σε σύγχρονη εκδοχή.

Στο Μπάκχμουτ οι Ρώσοι κατέλαβαν την Πιντχορόντνε και «σφίγγουν» κι άλλο την «λαβίδα» στους Ουκρανούς.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο ιδρυτής της Βάγκνερ, άνδρες της οποίας συμμετέχουν στη μάχη της Μπάκχμουτ ανέφερε λεπτομερώς γιατί πιστεύει ότι η κατάληψη της πόλης θα ήταν σημαντική.

«Το κερασάκι στην τούρτα είναι το σύστημα των ορυχείων Σολεντάρ και Μπάκχμουτ, το οποίο είναι στην πραγματικότητα ένα δίκτυο υπόγειων πόλεων. Δεν έχει μόνο (τη δυνατότητα να φιλοξενήσει) μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων σε βάθος 80-100 μέτρων, αλλά μπορούν να μετακινηθούν εκεί άρματα μάχης και οχήματα μάχης του πεζικού», είπε. Πρόσθεσε ότι αποθέματα όπλων αποθηκεύονταν σε αυτά τα υπόγεια συγκροτήματα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πριγκόζιν αναφερόταν σε ένα μεγάλο αλατωρυχείο και άλλα ορυχεία της περιοχής τα οποία διαθέτουν σήραγγες μήκους άνω των 100 χιλιομέτρων αλλά και μια τεράστια υπόγεια αίθουσα που στο παρελθόν, εν καιρώ ειρήνης, φιλοξενούσε ακόμη και ποδοσφαιρικούς αγώνες και συναυλίες κλασικής μουσικής.

photo ρωσικό υπουργείο Άμυνας

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί