Η δολοφονία του Ismail Haniyeh “είχε ξεκάθαρα την υποστήριξη και την πρόγνωση των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου”, είπε σε συνέντευξή του στο Sputnik ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών της CIA και στέλεχος του State Department, Larry Johnson .
“Το λέω αυτό επειδή έχουμε επίσης ειδήσεις που έρχονται τώρα ότι τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και του ΗΒ κατευθύνονται στη Μεσόγειο. Σε ένα από τα αμερικανικά πλοία βρίσκεται πιθανώς μια πεζοναυτική εκστρατευτική μονάδα”, είπε ο Τζόνσον.
Έτσι, η κατάσταση «έχει κλιμακώσει τώρα τις εντάσεις στην περιοχή πέρα από το σημείο που ήταν μέχρι τώρα, ακόμη και μετά την επίθεση στον Ιρανό πρόξενο τον Απρίλιο στη Βηρυτό», σύμφωνα με τον ίδιο. Απαντώντας σε αυτή την επίθεση, το Ιράν «έστειλε ένα πολύ σαφές μήνυμα στο Ισραήλ ότι στο μέλλον, οποιεσδήποτε περαιτέρω προκλήσεις όπως αυτή θα αντιμετωπίζονταν με ισχύ, και τώρα τόσο η Χεζμπολάχ όσο και το Ιράν έχουν προσανατολιστεί στο να απαντήσουν και το Ισραήλ, από την πλευρά του, υπολογίζει ότι μπορεί να αντέξει χτυπήματα», πρόσθεσε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών της CIA.
“Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. […] Αυτή η επίθεση [στον Χανίγιε] ήταν τόσο κραυγαλέα που δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κανένας περιορισμός από την πλευρά του Ιράν ή της Χεζμπολάχ. Νομίζω ότι στην πραγματικότητα μπορεί να ξεπερνά την κόκκινη γραμμή! Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό γιατί όλο αυτό που συμβαίνει έχει τα χαρακτηριστικά του ότι μπορούμε να έχουμε χάσει τον έλεγχο και είμαστε τώρα σε μια κατάσταση αναμονής», τόνισε ο Τζόνσον.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-IRANIAN ARMY OFFICE
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο