Κίνδυνος να ξεφύγει ο έλεγχος! Πυρά μεταξύ Ισραήλ και Συρίας! Τι λέει η Ρωσία

Επιθέσεις drones σε αμερικανικές βάσεις

Επιπλέον μέτωπο κατά του Ισραήλ ανοίγει στα σύνορα με την Συρία μετά από επίθεση με ρουκέτες που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Υψωμάτων του Γκολάν, από το έδαφος της Συρίας, η οποία είναι στενός σύμμαχος της Ρωσίας!

Σύμφωνα με αναφορές στο Ισραήλ, εκτοξεύθηκαν δύο ρουκέτες από το έδαφος της Συρίας, με στόχο τα Golan Heights. Οι δύο ρουκέτες έπεσαν σε ανοιχτό πεδίο, δίχως να προκαλέσουν υλικές ζημιές ή ανθρώπινες απώλειες. Το Ισραήλ σύμφωνα με την Jerusalem Post, απάντησε!!!

Συγκεκριμένα, το ισραηλινό πυροβολικό φέρεται να έπληξε στόχους εντός της Συρίας σε απάντηση σε ρίψεις ρουκετών στα Υψίπεδα του Γκολάν το βράδυ της Τρίτης. Σειρήνες ήχησαν στις πόλεις Neot Golan, Bnei Yehuda και Givat Yoav, ανατολικά της λίμνης Kinneret.

Είναι πλέον προφανές πως η σύγκρουση κινδυνεύει να εξαπλωθεί και να μετατραπεί σε περιφερειακή, καθώς την ίδια ώρα υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις και σε αμερικανικές βάσεις της ευρύτερης περιοχής! Μάλιστα, οι επιθέσεις με drones σε αμερικανικές βάσεις στην Μέση Ανατολή έχουν ανοίξει μεγάλη συζήτηση στις ΗΠΑ! Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, drones…της “πλάκας”, με πάμφθηνο εξοπλισμό, χρησιμοποιούνται από ένοπλες οργανώσεις για να προξενήσουν χτυπήματα.

Βλέποντας όλα αυτά ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, μίλησε την Τρίτη σε δημοσιογράφους για την κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή. Σημείωσε ότι η κατάσταση παραμένει τεταμένη, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται!

“Αυτός είναι ένας πραγματικός πόλεμος, επομένως δεν μπορούν να αποκλειστούν νέα στοιχεία. Φυσικά δεν το θέλουμε αυτό, αλλά η κατάσταση είναι ακόμα πολύ, πολύ τεταμένη.”

Όσο για τη θέση της Μόσχας σχετικά με την σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, είναι πολύ συνεπής, τόνισε ο Πεσκόφ:

“Καταδικάζουμε όλες τις εκδηλώσεις τρομοκρατίας και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς και τους συγγενείς των θυμάτων. Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό και να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα, η βάση της οποίας είναι η εξασφάλιση ανεξάρτητο κράτος για το ποιοι πρέπει να είναι Παλαιστίνιοι».

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε επίσης ότι η Μόσχα διεξάγει «έναν αρκετά τακτικό και εντατικό διάλογο με την ισραηλινή πλευρά» και ανταλλάσσει συνεχώς απόψεις. 

Δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία καλεί την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς να απελευθερώσει όλους τους ομήρους:

“Πιστεύουμε ότι όλοι οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν επειγόντως και αμέσως. Αυτή είναι η πάγια θέση μας”.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε επίσης ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί όλες τις ευκαιρίες για να δημιουργήσει επαφές και με τα δύο μέρη της σύγκρουσης. 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί