Κεφαλογιάννης: Για αυτό υιοθετούμε το φινλανδικό μοντέλο στράτευσης

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, στα Παραπολιτικά:

«ιδρύουμε κοινό σώμα πληροφορικής, αυτό το οποίο έχουμε διαπιστώσει είναι ότι πρέπει οι σύγχρονοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, οι γυναίκες και οι άνδρες του στρατού μας, της αεροπορίας και του ναυτικού να μπορούν να εκπαιδεύονται σε ένα κοινό σώμα για αυτό το λόγο στο νομοσχέδιο στο οποίο παρουσιάσαμε προβλέπεται η σύσταση αυτού του σώματος το οποίο θα περιλαμβάνει διάφορα τμήματα μεταξύ των οποίων και τεχνητή νοημοσύνη. Οι σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να περιλαμβάνουν γνωστικά αντικείμενα τέτοια που να είναι συμβατά με τις σύγχρονες εξελίξεις παγκοσμίως.

Πρέπει οι Ένοπλες Δυνάμεις να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής είτε αφορά κυβερνοασφάλεια είτε αφορά τεχνητή νοημοσύνη θα ιδρυθεί ένα κοινό σώμα στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και μέσα από μια τετραετή φοίτηση οι απόφοιτοι αυτού του τμήματος θα παίρνουν τις αντίστοιχες θέσεις μέσα στο στράτευμα.

Το επόμενο διάστημα θα πάνε κάποιοι επιτελείς και στη Φινλανδία να εξετάσουν σε βάθος το φινλανδικό μοντέλο. Ο λόγος που εξετάζουμε το μοντέλο αυτό είναι ότι είναι μια χώρα με αρκετά όμοια χαρακτηριστικά με την Ελλάδα, είναι μια χώρα με μικρότερο πληθυσμό από εμάς αλλά εξ ανατολών έχει και εκείνη μια χώρα αρκετά επιθετική όπως η Ρωσία άρα αντιλαμβάνεστε ότι και στο κομμάτι της εφεδρείας θα πρέπει να δώσουμε μια μεγάλη βαρύτητα γιατί και αυτό είναι μέρος του Φιλανδικού μοντέλου και θεωρώ ότι όλα αυτά τα στοιχεία ταιριάζουν πολύ και στα χαρακτηριστικά της Ελλάδος».

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί