• Αρχική
  • Άρθρα
  • Καταστροφή τουρκικών/ ανταρτικών οχημάτων στην Συρία από έξυπνα βλήματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταστροφή τουρκικών/ ανταρτικών οχημάτων στην Συρία από έξυπνα βλήματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μόλις στις 20 /2 /2020  είχε δημοσιευθεί στο el.gr άρθρο μας στο οποίο γινόταν μία παρουσίαση στο αναγνωστικό κοινό των Α/Τ βλημάτων πυροβολικού SMArt 155 και να εξηγηθεί η λειτουργία τους. Το άρθρο αυτό μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Ακολούθησε η προσπάθεια κατάληψης από τους Ισλαμιστές αντάρτες και τους Τούρκους, της κωμόπολης Αλ Ναϊράμπ δυτικά του Σαρακίμπ στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας η οποία κατέληξε σε αποτυχία. Ανάμεσα στις απώλειες ήταν και σχεδόν το σύνολο των μηχανοκίνητων μέσων που συμμετείχαν στην επιχείρηση από προσβολές της Ρωσικής και Συριακής αεροπορίας ή στοχοποίησής τους από τον αέρα για το συριακό πυροβολικό.

Το βίντεο των προσβολών μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

Ωστόσο, κυκλοφόρησε και ένα βίντεο το οποίο δείχνει την προσπάθεια προσβολής των τεθωρακισμένων οχημάτων σε μία περιοχή του πεδίου της μάχης, από τα βλήματα που περιγράψαμε στο προηγούμενο άρθρο(όχι ίδιου τύπου, αλλά ίδιας φιλοσοφίας) Το βίντεο είναι εδώ:

όπου φαίνονται τα βλήματα να κατέρχονται από τον ουρανό, και είναι αρκετά σε αριθμό( δεν είναι σαφές αν βλήθηκαν από το πυροβολικό ή την αεροπορία αφού κάτι τέτοιο δε φαίνεται). Τα βλήματα κατερχόμενα εντοπίζουν το στόχο και η έκρηξη που φαίνεται στον αέρα είναι η πυροδότηση του βλήματος προς το στόχο από τα κάνιστρα ενώ ακολουθεί το βίντεο τον καπνό από κάποιο φλεγόμενο όχημα που σημαίνει επιτυχή προσβολή.

Γίνεται λοιπόν κατανοητή η χρήση των συγκεκριμένων πυρομαχικών στο πεδίο της μάχης και τα οφέλη που αυτά έχουν κατά τεθωρακισμένων οχημάτων καθώς τα άρματα χωρίς κάποιο σύστημα αυτοπροστασίας( παράδειγμα το ισραηλινό Trophy που παρουσιάστηκε εδώ) δε μπορούν να έχουν προστασία κατά βλημάτων που στοχεύουν την οροφή τους. 

ΦΩΤΟ rheinmetall-defence