Καινούργια SUV για την Ελληνική Αστυνομία

Η Ελληνική Αστυνομία τον τελευταίο καιρό έχει προμηθευτεί καινούρια οχήματα για τις δυνάμεις της αρχίζοντας με τα 35 ολοκαίνουρια  Hyundai i30  τα οποία αγοράστηκαν μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 και διατέθηκαν πριν λίγες μέρες στις δυνάμεις ασφαλείας τις περιφέρειας Πελοπονήσσου εκσυγχρονίζοντας μερικώς το στόλο οχημάτων.

Έγινε επίσης γνωστό ότι η εταιρεία Goldair αγόρασε και δώρησε στην Ελληνική Αστυνομία τρία καινούρια SUV με πλήρη εξοπλισμό τα οποία θα βοηθήσουν την Αστυνομία να επιτελέσει καλύτερα το έργο της. Τα οχήματα αυτά είναι 3 Peuzeot 3008 των 130 ίππων ντιζελοκίνητα του 1,5lt τα οποία και θα ενταχθούν άμεσα σε υπηρεσία για την κάλυψη αναγκών.

Καταδείχθηκε και στον Έβρο και στα νησιά ότι οι δυνάμεις ασφαλείας χρειάζονται καινούρια οχήματα κατάλληλα για αποστολές εκτός αστικού ιστού και τα οποία θα είναι πλήρως εξοπλισμένα με τις κατάλληλες συσκευές επικοινωνιών οι οποίες δεν πρέπει να παρεμβάλλονται ή να υποκλέπτονται εύκολα. Η Αστυνομία εξόπλισε την ΕΚΑΜ και με τα βαρέα οχήματα MRAP Typhoon τον περασμένο μήνα τα οποία στέκονταν ακινητοποιημένα στον Πειραιά μετά την κατάσχεσή τους το 2015 ενώ προορίζονταν για τη Λιβύη. Ακόμα και αυτά τα οχήματα χρειάζονται περισσότερα ηλεκτροοπτικά μέσα ώστε να μπορέσουν να επιτελέσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους το έργο της Αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, πολλές εταιρίες έχουν προσφέρει εξοπλισμό στις δυνάμεις ασφαλείας βοηθώντας τες να καλύψουν επιχειρησιακά κενά τους.