• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πήγαν να επιτεθούν σε πλοίο και απέτυχαν παταγωδώς – Δυνάμεις ασφαλείας ΓΑΖΩΝΟΥΝ Σομαλούς πειρατές! (vid)

Πήγαν να επιτεθούν σε πλοίο και απέτυχαν παταγωδώς – Δυνάμεις ασφαλείας ΓΑΖΩΝΟΥΝ Σομαλούς πειρατές! (vid)

Συνεχίζουν να αποτελούν απειλή για τα πλοία οι Σομαλοί πειρατές. Με πλάνα που κυκλοφόρησαν γίνεται αντιληπτό το πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα στις ανοιχτές θάλασσες.

H πειρατεία στη Σομαλία υπήρξε απειλή στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα από την αρχή ακόμη του Σομαλικού εμφυλίου πολέμου. Από το 2005, πολλοί παγκόσμιοι οργανισμοί, όπως ο Διεθνής Οργανισμός Ναυσιπλοΐας και το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την αύξηση των κρουσμάτων πειρατείας στην ευρύτερη περιοχή.

Η πειρατεία είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους της ναυσιπλοΐας (λόγω της ανάγκης πρόσθετης ασφάλειας των διακινουμένων φορτίων, εμπορευμάτων) καθώς και την παρεμπόδιση διακίνησης των φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας. Το 90% των φορτίων του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης διακινούνται μέσω της θάλασσας, και έτσι τα πλοία αυτά έχουν ανάγκη στρατιωτικής συνοδείας.

Δείτε τι συμβαίνει όταν μονάδες ασφαλείας συναντούν τους Σομαλούς:

Σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών της Κένυα, οι Σομαλοί πειρατές έχουν λάβει πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια ως λύτρα τους τελευταίους 12 μήνες.


onalert/photo: video screenshot