Αρκετοί ύποπτοι συνελήφθησαν αφού μέλη της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης παραβίασαν τα σύνορα στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας πάνω από 1.200 ανθρώπους και συλλαμβάνοντας άλλους ως ομήρους, σύμφωνα με το Ισραήλ.
Το ισραηλινό υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε στις 7 Νοεμβρίου ότι ομάδα δράσης συζητά πώς να διεξαχθεί η δίκη Παλαιστινίων που έχουν συλληφθεί και να εξασφαλιστούν «τιμωρίες που θα αρμόζουν στη σοβαρότητα των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν» για τους καταδικασθέντες.
Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ έχει ζητήσει την καταδίκη σε θάνατο, που προβλέπεται από την ισραηλινή νομοθεσία αλλά δεν εφαρμόζεται.
Κάποιοι από τους συγγενείς των ανθρώπων που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς στη Γάζα ανησυχούν ότι η δημοσιότητα για τη συζήτηση γύρω από την θανατική ποινή μπορεί να οδηγήσει σε αντίποινα παρόλο που αυξάνονται οι ελπίδες για μια συμφωνία για την απελευθέρωση κάποιων εξ αυτών.
Οι όμηροι έχουν ήδη απειληθεί με εκτέλεση από τη Χαμάς και κινδυνεύουν να τραυματιστούν ή να σκοτωθούν σε στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ ως απάντηση στην εισβολή της 7ης Οκτωβρίου.
«Αυτό θα σημαίνει ότι συμμετέχει κανείς στα ψυχολογικά τους παιχνίδια. Και ως αντάλλαγμα θα λάβουμε φωτογραφίες από τους αγαπημένους μας δολοφονημένους, τελειωμένους, και το Κράτος του Ισραήλ και όχι εκείνοι (Χαμάς) θα κατηγορηθούν γι’ αυτό», δήλωσε η Γιάρντεν Γκόνεν, της οποίας η αδελφή Ρόμι είναι μεταξύ των ομήρων, απευθυνόμενη στον Μπεν-Γκβιρ και άλλα στελέχη του κόμματός του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κοινοβουλευτικής επιτροπής.
«Μην το επιδιώκετε αυτό μέχρι να επιστρέψουν πίσω», δήλωσε. «Μην βάζετε το αίμα της αδελφής μου στα χέρια σας».
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA-EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έτσι επηρεάζουν την Ελλάδα οι ραγδαίες εξελίξεις στον πλανήτη – Το μεγάλο λάθος που έγινε
- Η σπάνια περίπτωση μιας έφηβης που μπορεί να «ταξιδεύει νοητά στον χρόνο» – Τι είναι η υπερθυμησία
- Άνοιξε στο Μιλάνο η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι: Οι κληρονόμοι και το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς
- Η Ούσα Βανς δίνει κουράγιο στη σύζυγο του Τσάρλι Κερκ κρατώντας την από το χέρι, vid
- «Μπορεί να ήταν ένα λάθος», λέει ο Τραμπ για τη δήθεν «ρωσική επίθεση» με drones στην Πολωνία, vid
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον μετωπικό σταθμό διοδίων Αφιδνών από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου
- Έρευνα της MRB για το ΕΕΑ: Για 2 στους 3 πολίτες της Αττικής το εισόδημα δεν επαρκεί για τον μήνα
- Ρεπόρτερ του NBA απολύθηκε λόγω δημοσιεύσεων για τον θάνατο του Τσάρλι Κερκ
- Η Πολωνία έκλεισε τα σύνορα με την Λευκορωσία, video
- Αγριογούρουνα σαν σε παρέλαση βγήκαν για νυχτερινή βόλτα στη Λιβαδειά! vid