“Θα τελειώσουμε αυτή την επιχείρηση μόνο όταν και ο τελευταίος τρομοκράτης θα είναι στα χέρια μας — ζωντανός ή νεκρός”, δήλωσε από το σημείο ο επικεφαλής διοικητής της Νότιας Διοίκησης, υποστράτηγος Γιαρόν Φίνκελμαν, σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.
“Η επιχείρηση εδώ στο αλ-Σίφα είναι σημαντική” και “περίπλοκη”, σχολίασε, προσθέτοντας ότι (η επιχείρηση) επέτρεψε να “πληγούν εκατοντάδες τρομοκράτες” και να “συλληφθούν εκατοντάδες” άλλοι.
Νωρίτερα σήμερα, ο στρατός είχε διευκρινίσει ότι έχει σκοτώσει συνολικά περισσότερους από 170 Παλαιστίνιους μαχητές και συλλάβει εκατοντάδες υπόπτους κατά τη διάρκεια αυτών των επιδρομών.
Από τη Δευτέρα, οι κάτοικοι της συνοικίας και το προσωπικό του νοσοκομειακού συγκροτήματος, του μεγαλύτερου στο παλαιστινιακό έδαφος, έκαναν λόγο για επιδρομές, συστηματικές έρευνες στα γύρω σπίτια, μεγάλες καταστροφές κτιρίων, κυρίως στο νοσοκομείο, και για άνδρες που συνελήφθησαν κατά εκατοντάδες.
Σήμερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού και κλινών εκεί για τη θεραπεία των πιο βαριά ασθενών καθώς και την άφιξη φαρμάκων και δύο τόνων τροφίμων. Πρόσθεσε ότι μετέφερε τους ασθενείς και τους τραυματίες σε ένα “ειδικά διαμορφωμένο μέρος” μέσα στο νοσοκομείο.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στις 25/9 στον Λευκό Οίκο – «Θα συζητήσουμε και για τα F-35»
- Μενίδι: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς σε υπαίθριο χώρο επιχείρησης
- Για γέλια! Και η Πολωνία λέει για παραβίαση ρωσικών μαχητικών! Ενεργοποίηση του άρθρου 4 θέλει η Εσθονία
- ΗΠΑ και Κίνα! Σημαντικές ανακοινώσεις Τραμπ
- Eurovision και Ισραήλ: Κάθε πολιτιστικό μποϊκοτάζ είναι “ανόητο και μάταιο”, σύμφωνα με την Αυστρία
- Αναρτήθηκε ο πίνακας με τα προσωρινά αποτελέσματα για το Μέτρο 23 – Από Δευτέρα και για λίγες ημέρες οι ενστάσεις
- Το Ιράν θεωρεί “παράνομο” το πράσινο φως για την επαναφορά των κυρώσεων σε βάρος του
- Φάμελλος: Έχουμε ευθύνη να φέρνουμε λύσεις, όχι μόνο να αναδεικνύουμε τα ελλείμματα
- Greek Basketball League: Στις 12 Οκτωβρίου το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν 2025-26
- Η ρωσική «Αρκούδα» «βρυχάται» γεωπολιτικά στην αμερικανική ήπειρο – Ραγδαία εξέλιξη
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΓΡΟΤΕΣ

ΜΕΝΙΔΙ


ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΠΛΟΙΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΥΠΑ
