Όπως στο Ιράκ και στην Σερβία, οι βόμβες Ουρανίου του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, θα σπείρουν καρκινογενέσεις

Απόλυτη ΦΡΙΚΗ… Θα αφανίσουν τους ανθρώπους και θα αχρηστέψουν τους σιτοβολώνες της περιοχής...

Η ανακοίνωση της Βρετανίας ότι θα προμηθεύσει πυρομαχικά ουρανίου στην Ουκρανία δείχνει ότι η Δύση δεν δίνει δεκάρα για την υγεία του πληθυσμού, ενώ παράλληλα θα καταστραφούν οι σιτοβολώνες της περιοχής, μετατρέποντάς την σε κρανίου τόπο!!!

Όπως γράφει μεταξύ άλλων στο γερμανόφωνο Russia Today, η Τατιάνα Μοντιάν, γνωστή Ουκρανή δικηγόρος και δημοσιογράφος:

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα προμηθεύσει οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου που διαπερνούν θωράκιση στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του βρετανικού κοινοβουλίου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του μέλους της Βουλής των Λόρδων Raymond Hervey Joliffe, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Annabel Goldie είπε:

“Θα παρέχουμε πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων οβίδων απεμπλουτισμένου ουρανίου. Τέτοιες οβίδες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση σύγχρονων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων.”

Η συζήτηση σχετικά με την ηθική αποδοχή της χρήσης πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου συνεχίζεται από τη δεκαετία του 1990. Ξεκίνησε μετά την πρώτη εκτεταμένη χρήση τέτοιων πυραύλων από τις ΗΠΑ στο Ιράκ κατά την διάρκεια της Επιχείρησης Desert Storm. Το Πανεπιστήμιο της Βασόρας κατέγραψε τριπλασιασμό έως επτά φορές σε δυσπλασίες και παραμορφώσεις  μεταξύ των παιδιών του Ιράκ μετά τον πόλεμο. Πολλοί ερευνητές αποδίδουν αυτό το φαινόμενο ειδικά στη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου, το οποίο δεν είναι μόνο ραδιενεργό αλλά και χημικά τοξικό (όπως άλλα βαρέα μέταλλα όπως ο υδράργυρος και ο μόλυβδος). Πολλοί Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιώτες που εκτέθηκαν σε τέτοια βλήματα παραπονέθηκαν στην συνέχεια για προβλήματα υγείας και γενετικά ελαττώματα.

Το θέμα του μορατόριουμ για τη χρήση ραδιενεργών πυρομαχικών έχει τεθεί επανειλημμένα στα Ηνωμένα Έθνη, αλλά όλες οι πρωτοβουλίες για τον σκοπό αυτό έχουν καταπολεμηθεί σθεναρά, ιδίως από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία.

Το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι ασθενώς ραδιενεργό και χαρακτηρίζεται από ραδιενέργεια άλφα

(…)

Οι εκπομπές άλφα, όπως το απεμπλουτισμένο ουράνιο, όταν εισέλθουν στο σώμα με την μορφή σωματιδίων που παράγονται από τέτοια βλήματα, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη βλάβη.

Μια σημαντική μελέτη σχετικά με τους κινδύνους των βομβών ουρανίου δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 2007. Σε αυτό, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Κοσσυφοπεδίου και τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία το 1999, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συσσώρευση σκόνης ουρανίου από τα βλήματα οδήγησε σε επίμονη μόλυνση και σε εστίες σοβαρών ασθενειών.

Το 2010, ο ανεξάρτητος  καθηγητής Christopher Busby του Πανεπιστημίου του Ulster εντόπισε μια ξαφνική εστία καρκίνου μεταξύ σχεδόν 5.000 αμάχων στην ιρακινή πόλη της Φαλούτζα. Η πόλη κατακτήθηκε από Αμερικανούς πεζοναύτες και στρατεύματα του ΝΑΤΟ το 2004, οι οποίοι χρησιμοποίησαν πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου για να καταστρέψουν προστατευμένους στόχους. «Υποθέτω ότι χρησιμοποίησαν το νέο όπλο ενάντια στα κτίρια για να παραβιάσουν τα τείχη και να σκοτώσουν τους ανθρώπους μέσα», είπε.

Σύμφωνα με την μελέτη του Bubsy, η δραματική αύξηση της παιδικής θνησιμότητας, του καρκίνου και της λευχαιμίας στην Φαλούτζα είναι μεγαλύτερη από αυτή που παρατηρήθηκε μετά τον ατομικό βομβαρδισμό των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι το 1945.

Η χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου σε μια πυκνοκατοικημένη ευρωπαϊκή χώρα, όπως η Ουκρανία, θα παρείχε σίγουρα περισσότερα όχι μόνο επιστημονικά αλλά και πρακτικά δεδομένα για τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και την υγεία. Το τίμημα για αυτό θα είναι η υγεία εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών και Ρώσων πολιτών και στρατιωτών. Αλλά η υγεία και η ευημερία των ντόπιων δεν απασχόλησε ποτέ τους αιμοδιψείς, υποκριτές απατεώνες της Δύσης που θεωρούν τους εαυτούς τους κυρίαρχους όλου του κόσμου.

Η Τατιάνα Μοντιάν  είναι γνωστή Ουκρανή δικηγόρος και δημοσιογράφος. Πριν από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Κίεβο αφού μίλησε στον ΟΗΕ για την κατάσταση στην Ουκρανία. Αυτή την στιγμή ζει στο Donbass, ασχολείται με την ανθρωπιστική βοήθεια και διατηρεί καθημερινά βίντεο blog.

photo freepik

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί