Η ανάπτυξη των μαχητικών αεροσκαφών αποσκοπεί στην «αντιμετώπιση των απειλών από το Ιράν και τις φιλοϊρανικές οργανώσεις», σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει την περασμένη Παρασκευή την ανάπτυξη επιπλέον πολεμικών πλοίων και μαχητικών αεροσκαφών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή μετά τις απειλές του Ιράν ότι θα εκδικηθεί για την προ ημερών δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, ενώ παράλληλα μαίνεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.
Ανάλογα μέτρα είχαν ληφθεί επίσης πριν από την επίθεση με πυραύλους και drones που εξαπέλυσε το Ιράν στις 13 Απριλίου εναντίον του Ισραήλ. Αυτήν τη φορά όμως, σε ενδεχόμενη συνδυασμένη επίθεση της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο, η αποστολή των αμερικανικών δυνάμεων να αναχαιτίσουν πυραύλους και drones θα είναι ακόμη πιο δύσκολη δεδομένου του μεγάλου οπλοστασίου της φιλοϊρανικής οργάνωσης και της γειτνίασης με το Ισραήλ.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εξελίξεις λίγο πριν την Πρωτοχρονιά: Θα πάει για… υπογραφές στον Τραμπ ο Ζελένσκι;
- Τρεις κλοπές εξιχνιάστηκαν σε περιοχές της Δράμας – Παραβίασαν μπαλκονόπορτες και πήραν χρήματα και κοσμήματα
- Κορυφώνεται η αγωνία για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται
- Η στιγμή που χριστουγεννιάτικο δέντρο στην ισλαμική Συρία τυλίγεται στις φλόγες, vid
- Αυτό θα πει “σοβαρό χιόνι” στη Ρωσία, vid
- Εξαρθρώθηκε ομάδα που διέπραττε κλοπές σε βάρος πολιτών, προσποιούμενη υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ
- Μαλαισία: Ένοχος ο πρώην πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα χρήματος
- Τραγωδία στο Τέξας: Μεθυσμένη οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και ξεκλήρισε οικογένεια
- Μαρκ Ρούτε: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη
- Συρία: Εκρηξη σε τέμενος της επαρχίας Χομς-3 νεκροί









