• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΗΠΑ και Ρωσία κρίνουν τα πάντα – Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις εξελίξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

ΗΠΑ και Ρωσία κρίνουν τα πάντα – Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις εξελίξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι ο κόσμος...

Η συνθήκη START έχει υπογραφεί ανάμεσα στις Η.Π.Α. και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων που κατέχουν οι δύο χώρες και προβλέπουν συγκεκριμένους αριθμούς για να υπάρχει μία ισορροπία ανάμεσά τους και μία μείωση στα όπλα αυτά. Πρόκειται βασικά για μία προσπάθεια ελέγχου των όπλων της Ρωσίας από την κυβέρνηση Ομπάμα η οποία έγινε αποδεκτή από τη Μόσχα την περασμένη δεκαετία.

Σε κανονικές συνθήκες, αντιπροσωπία ειδικών από τη μία χώρα μεταβαίνει στην άλλη ώστε να πραγματοποιείται ο έλεγχος του αριθμού των όπλων και των εγκαταστάσεων. Για φέτος αυτή η μεταφορά των αντιπροσωπιών ήταν να πραγματοποιηθεί το μέσα στο Μάρτιο αλλά η πανδημία που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορωνοϊού έκανε τις ηγεσίες των δύο χωρών να συμφωνήσουν στη μη αποστολή των αντιπροσωπιών αυτών μέχρι το πέρας του κινδύνου της πανδημίας και να γίνει αργότερα μέσα στη χρονιά.

Παρά τη συμφωνία μείωσης των όπλων αυτών, τα οπλοστάσια και των δύο χωρών παραμένουν μεγάλα και εξαιρετικά φονικά σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Επίσης, παρ’ ότι η συμφωνία START υπογράφηκε το 2010 από την κυβέρνηση Ομπάμα με τον Πούτιν, αυτή λήγει το 2021 και είναι πιθανό ότι δε θα ανανεωθεί καθώς και οι δύο πλευρές φαίνονται απρόθυμες. Θυμίζουμε ότι η συνθήκη μεταξύ Η.Π.Α. και Ρωσίας για την μη ανάπτυξη συγκεκριμένων οπλικών πυρηνικών συστημάτων είναι άκυρη από τη στιγμή που τον Αύγουστο οι Η.Π.Α. αποσύρθηκαν μονομερώς από τη συνθήκη όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Από ότι φαίνεται και η συνθήκη START θα αποτελέσει από του χρόνου παρελθόν και για τις δύο πλευρές και αν θα υπάρξει ραγδαία παραγωγή νέων πυρηνικών όπλων και από τις δύο πλευρές το οποίο θα είναι ένα πολύ αρνητικό ενδεχόμενο.

ΗΠΑ και Ρωσία κρίνουν την πορεία των πραγμάτων, καθώς με αφορμή τον κορωνοϊό, οι διεθνιστές της Δύσης θέλουν να επιβάλλουν παγκόσμια κυβέρνηση. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις αμερικανικές εκλογές το Φθινόπωρο.

Αρχικά, θα επιχειρηθεί παγκόσμια συνεννόηση. Ωστόσο, αν δεν βρεθεί κοινό σημείο συνεννόησης, τότε τα πυρηνικά ενδέχεται να κρίνουν πολλά.

Γι’ αυτό οι διεθνιστές κάνουν έκκληση για παύση των εχθροπραξιών σε όλον τον πλανήτη. Θέλουν εφαρμογή των σχεδίων εν μέσω «ειρήνης».

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •