«Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ»! Και η Κίνα στην Μέση Ανατολή!!! vid

Τι μεταδίδουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης..

Και η Κίνα έχει στείλει έξι πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή , και ενώ κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή λόγω της σύγκρουσης του Ισραήλ με την Χαμάς, με τους Αμερικανούς να στέλνουν δυνάμεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Περσικό Κόλπο!

Η Κίνα έχει στείλει την 44η ναυτική της δύναμη συνοδείας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) – στο λιμάνι Shuwaikh στο Κουβέιτ στις 18 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το South China Morning Post, «η Κίνα έφερε έως και 6 πολεμικά πλοία στην Μέση Ανατολή την περασμένη εβδομάδα εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων από τον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας»!

Η συνοδεία περιλαμβάνει τα Zibo και Urumqi, αμφότερα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων Type 052D, τη φρεγάτα Jingzhou, το ολοκληρωμένο πλοίο εφοδιασμού Qiandaohu, την φρεγάτα Linyi και ένα πλοίο εφοδιασμού Dongpinghu.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, «μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της επίσκεψής της στο Ομάν, η 44η κινεζική ομάδα ναυτικής συνοδείας έφτασε στο λιμάνι Shuwaikh του Κουβέιτ, όπως είχε προγραμματιστεί, το πρωί της 18ης Οκτωβρίου, για μια πενθήμερη επίσκεψη καλής θέλησης».

Ο διοικητής της κινεζικής ειδικής ομάδας δήλωσε : «Φέτος ζούμε την 5η επέτειο από την ίδρυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας-Κουβέιτ και επίσης τη 10η επέτειο της Πρωτοβουλίας Belt and Road. Ελπίζουμε ότι αυτή η επίσκεψη θα βοηθήσει στην διευκόλυνση της αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης και στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και των στρατευμάτων τους».

Η συνοδεία ήταν παρούσα στον Κόλπο του Άντεν εκτελώντας τακτικές επιχειρήσεις στην περιοχή από τον Μάιο και μόλις ολοκλήρωσε μια ναυτική άσκηση με το ναυτικό του Ομάν.

Ωστόσο, η παρουσία της συνοδείας στην Μέση Ανατολή, αν και μάλλον προγραμματισμένη, θεωρείται σημαντική καθώς το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανέπτυξε ναυτικές δυνάμεις και δύο αεροπλανοφόρα στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα, ενώ αναμένεται και τρίτο!

Επιπλέον, οι ΗΠΑ έχουν θέσει στρατεύματα σε καθεστώς «ετοιμότητας» σε αρκετές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή στον απόηχο των κλιμακώσεων από το Ιράν!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-IRANIAN NAVY OFFICE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί