Η Τουρκία έχει πληρώσει το οικονομικό κόστος των S-400

Με την εισαγωγή του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στο τουρκικό οπλοστάσιο, η Τουρκία απέκτησε ένα όπλο αεράμυνας μακρού βεληνεκούς πρώτης γραμμής καλύπτοντας μία σημαντική ανάγκη της Τουρκικής Αεροπορίας για προστασία σε μεγάλες αποστάσεις από βαλλιστικές και αεροπορικές επιθέσεις. Σύμφωνα με τον Sergei Chemezov ο οποίος είναι ο επικεφαλής της Ρωσικής εταιρείας Rostec, η Τουρκία έχει […]

Με την εισαγωγή του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στο τουρκικό οπλοστάσιο, η Τουρκία απέκτησε ένα όπλο αεράμυνας μακρού βεληνεκούς πρώτης γραμμής καλύπτοντας μία σημαντική ανάγκη της Τουρκικής Αεροπορίας για προστασία σε μεγάλες αποστάσεις από βαλλιστικές και αεροπορικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με τον Sergei Chemezov ο οποίος είναι ο επικεφαλής της Ρωσικής εταιρείας Rostec, η Τουρκία έχει πληρώσει ήδη το αντίτιμο αξίας 2.5 δις δολαρίων στη Ρωσία για την εξαγορά των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400. Με τους Τούρκους να έχουν ολοκληρώσει τις δοκιμές του συστήματος μέσω της εκτέλεσης βολών, μπορούν να προμηθευτούν επιπλέον συστήματα του είδους ενεργοποιώντας την επιλογή που προσφέρει το πρώτο συμβόλαιο για τα συστήματα.

Για τους Ρώσους, η απόφαση των Η.Π.Α. να επιβάλουν κυρώσεις οι οποίες προβλέπονται στην CAATSA λόγω της προμήθειας των S-400 από τη Ρωσία αλλά και η ταυτόχρονη αποβολή των Τούρκων από το πρόγραμμα των F-35, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για πώληση επιπλέον υλικού στην Τουρκία.

Με την αγορά των S-400, οι Τούρκοι δεν επιχείρησαν να καλύψουν μόνο τα επιχειρησιακά κενά τους αλλά ζήτησαν να λάβουν τεχνολογία κατασκευής μερικών απαρτίων των S-400 εγχώρια. Ο Chemezov ανέφερε επ’ αυτού ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν γι αυτό το ζήτημα με την Τουρκία καθώς δε γίνεται να φτιαχτεί γραμμή παραγωγής από το 0 στην Τουρκία αυτή τη στιγμή.

Στα πλαίσια της προώθησης επιπλέον υλικού στην Τουρκία, οι Ρώσοι θεωρούν ότι έχουν κάποιες πιθανότητες να πωλήσουν στο μέλος του ΝΑΤΟ επιπλέον υλικό ( δεν κατονομάζεται) εφόσον η τουρκική πλευρά το αποφασίσει. Η αποβολή των Τούρκων από το πρόγραμμα των F-35 τους στερεί από το μαχητικό με το οποίο σχεδίαζαν το μέλλον της Τουρκικής Αεροπορίας. Πρώτης τάξεως ευκαιρία για προσπάθεια πώλησης των Su-57 στην Τουρκία από τη Ρωσία.

Οι Ρώσοι άλλωστε διαφημίζουν πλέον την εξαγωγική επιτυχία τους σε μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, παροτρύνοντας και άλλους υποψήφιους αγοραστές να επιλέξουν το ρωσικό σύστημα όχι μόνο λόγο ποιότητας αλλά και επειδή αυτό “πέρασε” σχεδόν χωρίς να αγγιχτεί η Τουρκία από τις Η.Π.Α.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί