Η συνοριακή φρουρά της Ουκρανίας επιβεβαιώνει την διαρκή στρατιωτική συγκέντρωση στα σύνορα της Λευκορωσίας

Ένα ατύχημα αρκεί…

Η Ουκρανία ενισχύει τα σύνορά της με την Λευκορωσία, τόσο όσον αφορά την οχύρωση όσο και την συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων, δήλωσε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Ουκρανής συνοριακής φρουράς Αντρίι Ντεμτσένκο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αναπληρωτής αρχηγός της Λευκορωσίας στην Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού, Συνταγματάρχης Βαντίμ Λουκασέβιτς, είπε ότι είχε πληροφορίες ότι η Ουκρανία συγκεντρώνει στρατεύματα και στρατιωτικό υλικό στα σύνορά τους. Ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας Πάβελ Μουραβέικο δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κατάσταση στα σύνορα ήταν τεταμένη και χειροτερεύει μέρα με την μέρα.

«Συνεχίζουμε να ενισχύουμε [τα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας ] τόσο από άποψη μηχανικής όσο και από άποψη ανάπτυξης του απαραίτητου αριθμού στρατευμάτων και εξοπλισμού εκεί προκειμένου να αποτραπούν τυχόν δραστηριότητες που μπορεί να προέρχονται από την Λευκορωσία», δήλωσε ο Ντεμτσένκο στην ουκρανική τηλεόραση.

Η συνοριακή φρουρά της Ουκρανίας θεωρεί την Λευκορωσία ως απειλή, είπε ο εκπρόσωπος.

Στις 10 Ιουνίου, ο υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας Βίκτορ Κρένιν δήλωσε ότι το Μινσκ δεν έχει στόχο να δημιουργήσει ένταση σε θέματα περιφερειακής ασφάλειας, προσθέτοντας ότι δεν συνιστά στρατιωτική απειλή σε τρίτες χώρες ούτε επιδιώκει αντιπαράθεση με κανέναν.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί