Το σύστημα, εμβληματικό της σλοβάκικης αμυντικής βιομηχανίας, είναι το μόνο βαρύ όπλο που παράγεται πλέον στη χώρα (από την κρατική εταιρεία Konstrukta-Defense).
Σύμφωνα με τη βιομηχανία που το κατασκευάζει, μπορεί να ρίχνει όλους τους τύπους οβίδων διαμετρήματος 155 χιλιοστών στο οπλοστάσιο των κρατών του NATO, διαθέτει ψηφιακά συστήματα στόχευσης και ελέγχου πυρός, ενώ μπορεί να πλήξει με πολλαπλές οβίδες οποιονδήποτε στόχο, μεταβάλλοντας την κλίση της κάννης ώστε η τροχιά να διαφέρει και να φθάνουν σε αυτόν ταυτόχρονα.
«Παραδώσαμε μια πλήρη πυροβολαρχία υψηλής ποιότητας συστημάτων πυροβολικού που παράγεται από την αμυντική βιομηχανία μας», τόνισε ο σλοβάκος υπουργός Άμυνας Γιάροσλαβ Ναντ.
«Είμαστε πεπεισμένοι πως θα βοηθήσει τους υπερασπιστές της Ουκρανίας (…) να σώσουν όσες περισσότερες ζωές είναι δυνατόν και να φέρουν την πατρίδα τους πιο κοντά στη νίκη επί του εχθρού», πρόσθεσε.
Η κρατική βιομηχανία που κατασκευάζει τα αυτοκινούμενα πυροβόλα αυτά, τα οποία διαθέτουν θωράκιση, εργάζεται ήδη για την κατασκευή άλλων 16 Zuzana 2 προοριζόμενων για την Ουκρανία, το κόστος των οποίων θα καλύψουν από κοινού η Γερμανία, η Δανία και η Νορβηγία, σύμφωνα με το σλοβάκικο υπουργείο Άμυνας.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εξιχνιάστηκε η δολοφονία μιας έφηβης 41 χρόνια μετά… Πώς ένα καλαμάκι οδήγησε στον ένοχο
- Ε.Ε.: Πρόταση να οριστεί κατώτατη ηλικία τα 16 έτη για την πρόσβαση στα social media
- Πάπας: Δείχνει να απομακρύνεται η συναίνεση των κρατών ότι η ηθελημένη πρόκληση πείνας αποτελεί αδίκημα
- ΗΠΑ: Δικαστικό μπλόκο στις απολύσεις ομοσπονδιακών υπαλλήλων με αφορμή το shutdown
- Στρατό στη Γάζα ετοιμάζονται να στείλουν οι Τούρκοι
- Μητσοτάκης: «Πώς κάποιοι κατακρίνουν τόσο εύκολα αυτή την πολιτική των ήρεμων νερών;»
- 24χρονος Τούρκος μετέφερε παράνομα μέσα σε καρότσα Σύρους από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη
- Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση απέρριψε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Λεκορνί
- Σύνοδος κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC): Αναμένεται να δώσει το «παρών» ο Τραμπ
- «Jolene»: 52 xρόνια από το εμβληματικό τραγούδι της Ντόλι Πάρτον! Τι είπε η ίδια, vid