Η ρωσική αεράμυνα απέτρεψε ουκρανική επίθεση στην Κριμαία

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ δήλωσε ότι αρκετοί ουκρανικοί αερομεταφερόμενοι στόχοι καταρρίφθηκαν από την ρωσική αεράμυνα την Πέμπτη σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές. 

Προέτρεψε επίσης τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους για να αποφύγουν να τραυματιστούν από τα συντρίμμια από τους πύραυλους και τα drones που πέφτουν.

Αναλυτικότερα η ουκρανική αεροπορία επιχείρησε αιφνιδιαστικό χτύπημα εξ αποστάσεως μέσω βομβαρδιστικών Su-24 τα οποία εξαπέλυσαν 10 βλήματα των τύπων Storm Shadow και ScalpEG αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τους στόχους τους καθώς καταρρίφθηκαν από τα συστήματα που επιχείρησαν να καταστρέψουν.

Κύριος στόχος των ουκρανικών πυραύλων ήταν μονάδες του συστήματος αεράμυνας S-300/400 ώστε να ακολουθήσει δεύτερο κύμα κατά μονάδων διοίκησης και ελλιμενισμού στην Σεβαστούπολη.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι δυνάμεις του Κιέβου πραγματοποίησαν την επίθεση χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενους πυραύλους αέρος-εδάφους. Η επίθεση αναχαιτίστηκε επιτυχώς από τις ρωσικές αντιαεροπορικές άμυνες που κατέρριψαν δέκα ουκρανικούς πυραύλους πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας, πρόσθεσε το υπουργείο.

freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί