Η Raytheon θα δώσει στην Ουκρανία 5 συστήματα Patriot μέχρι το τέλος του 2024

Η Raytheon Technologies σχεδιάζει να παραδώσει άλλα πέντε συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία έως το τέλος του 2024, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της.

Ο Γκρεγκ Χέις είπε στο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι η εταιρεία με έδρα την Αριζόνα ήθελε να αυξήσει την παραγωγή πυραύλων εδάφους-αέρος σε 12 ετησίως.

Η Ουκρανία έχει επί του παρόντος δύο πλήρη συστήματα Patriot στη διάθεσή της, τα οποία περιλαμβάνουν εκτοξευτήρα, ραντάρ και σταθμό ελέγχου.

Ο ουκρανικός στρατός φέρεται να άλλαξε τις ρυθμίσεις για να επιτρέψει την παρακολούθηση και την καταστροφή υπερηχητικών πυραύλων, οι οποίοι ταξιδεύουν με διπλάσια ταχύτητα από τους πυραύλους για τους οποίους είχε σχεδιαστεί το Patriot.


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε στα μέσα Μαΐου ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν ένα Patriot στο Κίεβο με έναν υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal . Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε ένα επιτυχημένο χτύπημα σε άλλα δύο συστήματα Patriot δύο εβδομάδες αργότερα.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-PAP

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί