Η πολεμική κατάσταση στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή! Οι σφοδρότερες μάχες – ΧΑΡΤΗΣ, vid

Οι Ρώσοι εξακολουθούν να μην διεξάγουν πόλεμο αλλά ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Αυτό σημαίνει πως και τα χτυπήματα είναι αρκετά “χειρουργικά” και σποραδικά, ιδίως το τελευταίο διάστημα.

Τα κύρια (και μοναδικά) πολεμικά μέτωπα αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα ανατολικά και νότια, όπου ισχυρές ρωσικές δυνάμεις σε συνεργασία με τα ρωσόφωνα στρατεύματα του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ προσπαθούν να απελευθερώσουν ένα προς ένα τα χωριά και τις πόλεις του Ντονμπάς.

Στο Χάρκοβο αργά τη νύχτα της Παρασκευής οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στη βιομηχανική ζώνη. Ακούστηκε μπαράζ ισχυρότατων εκρήξεων:

Στο Izyum στο νότιο τμήμα της περιφέρειας του Χαρκόβου οι μάχες συνεχίζονται και ήδη πάνω από 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες περικυκλώθηκαν χθες στην περιοχή Oskol.

Στον δρόμο για την απελευθέρωση του Slavyansk μαίνονται επίσης πολύ σκληρές μάχες. Μάλιστα κατά την άτακτη αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων προς δυσμάς, Seversky Donets ανατινάχθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς η γέφυρα του ποταμού Seversky Donets, σε μία προσπάθεια να καθυστερήσει η ρωσική προέλαση:

Νοτιότερα και ανατολικά, στο Λουγκάνσκ, οι σφοδρότερες μάχες εντοπίζονται Rubizhne, όπου οι χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες άρχισαν να υποχωρούν και από το νότιο τμήμα της πόλης.

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν την γύρω περιοχή:

Περνώντας στο μέτωπο του Ντονέτσκ, εκεί οι πιο εκτεταμένες μάχες διεξάγονται κοντά στον αυτοκινητόδρομο Konstantinovka-Avdeevka, στην περιοχή Novoselka-2, Novobakhmutovka και την πόλη Μαρίνκα.

Σε όλα τα παραπάνω σημεία υπάρχει μεν αργή αλλά σταθερή πρόοδος στην ανάπτυξη των ρωσικών στρατευμάτων.

Στην Μαριούπολη, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Β. Πούτιν, οι πολεμικές επιχειρήσεις έχουν σταματήσει καθώς η πόλη απελευθερώθηκε και πλέον το βάρος ρίχνεται στους εγκλωβισμένους Ουκρανούς και ξένους μαχητές εντός του AZOVSTAL.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί