Η περιοχή είναι εμπόλεμη ζώνη, απαντά το Ισραήλ στο πόρισμα του Reuters ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν δημοσιογράφο του στον Λίβανο

Το περιστατικό σημειώθηκε σε ενεργή πολεμική ζώνη και βρίσκεται υπό εξέταση, απάντησε σήμερα ο ισραηλινός στρατός σε έρευνα του Reuters που κατέληξε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δημοσιογράφο του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων στον νότιο Λίβανο στις 13 Οκτωβρίου.

Χωρίς να αναφέρεται άμεσα στον θάνατο του Ισάμ Αμπντάλα, ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι όταν σημειώθηκε το περιστατικό Λιβανέζοι μαχητές της Χεζμπολάχ είχαν εξαπολύσει επίθεση κατά μήκος του συνόρου και Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ για να αποτρέψουν πιθανή διείσδυση ενόπλων.

“Στις 13 Οκτωβρίου 2023 η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ πραγματοποίησε επίθεση σε πολλαπλούς στόχους εντός του ισραηλινού εδάφους κατά μήκος του συνόρου του Λιβάνου”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του λιβανέζικου συνόρου”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF).

Ένα περιστατικό περιλαμβάνει την εκτόξευση αντιαρματικού πυραύλου, ο οποίος έπληξε τον συνοριακό φράκτη κοντά στο χωριό Χανίτα.

Μετά την εκτόξευση του αντιαρματικού πυραύλου υπήρξαν ανησυχίες σχετικά με την πιθανή διείσδυση τρομοκρατών στο ισραηλινό έδαφος.

“Ως απάντηση, οι IDF χρησιμοποίησαν δυνάμεις του πυροβολικού και άρματα μάχης για να αποτρέψουν τη διείσδυση”.

Οι IDF γνωρίζουν τον ισχυρισμό ότι σκοτώθηκε δημοσιογράφος που βρισκόταν στην περιοχή.

“Η περιοχή είναι μια ενεργή εμπόλεμη ζώνη, όπου ρίπτονται αληθινά πυρά και το να βρίσκεται κάποιος σε αυτή την περιοχή είναι επικίνδυνο. Το περιστατικό αυτή τη στιγμή ερευνάται”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η έρευνα του Reuters διαπίστωσε ότι το πλήρωμα ισραηλινού άρματος μάχης σκότωσε τον Αμπντάλα και τραυμάτισε άλλους έξι δημοσιογράφους με δύο οβίδες τις οποίες έβαλε την μια μετά την άλλη καθώς οι δημοσιογράφοι τραβούσαν πλάνα από τους διασυνοριακούς βομβαρδισμούς.

Τα δύο πλήγματα σκότωσαν τον 37χρονο Αμπντάλα και τραυμάτισαν σοβαρά την φωτογράφο του AFP Κριστίνα Άσι, 28 χρονών, σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου από το ισραηλινό σύνορο κοντά στο χωριό του Λιβάνου Άλμα αλ-Τσάαμπ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί