Η Νότια Κορέα θα παράξει μαζικά νέο είδος βαλλιστικών πυραύλων (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Νότια Κορέα αποφάσισε να προχωρήσει στη μαζική παραγωγή των νέων τακτικών βαλλιστικών πυραύλων (KTSSM) που ανέπτυξε εγχώρια και σχεδιάστηκαν ώστε να είναι ικανοί να πλήξουν τις υπόγειες βάσεις πυροβολικού των Βορειοκορεατών σε περίπτωση σύρραξης. Η επιτροπή προγραμμάτων του Υπουργείου Αμύνης της Νότιας Κορέας με προεξάρχων των Υπουργό Αμύνης κ. Suh Wook, αποφάσισε την παραγωγή συνολικά 200 […]

Η Νότια Κορέα αποφάσισε να προχωρήσει στη μαζική παραγωγή των νέων τακτικών βαλλιστικών πυραύλων (KTSSM) που ανέπτυξε εγχώρια και σχεδιάστηκαν ώστε να είναι ικανοί να πλήξουν τις υπόγειες βάσεις πυροβολικού των Βορειοκορεατών σε περίπτωση σύρραξης.

Η επιτροπή προγραμμάτων του Υπουργείου Αμύνης της Νότιας Κορέας με προεξάρχων των Υπουργό Αμύνης κ. Suh Wook, αποφάσισε την παραγωγή συνολικά 200 συστημάτων του τύπου με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025. Το κόστος ανάπτυξης του προγράμματος έφτασε το ποσό των 406 εκ. δολαρίων και για τη μαζική παραγωγή του θα διατεθούν ακόμα 320 εκ. δολάρια τα οποία προβλέπονται στο συμβόλαιο που θα συναφθεί με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Ο πύραυλος φέρεται επί ερπυστριοφόρου οχήματος το οποίο θέτει τον εκτοξευτή κάθετα όταν ταχθεί το όχημα στη θέση του και έχει αρκετές ομοιότητες με το αντίστοιχο σύστημα ATACMS των Η.Π.Α. . Ο εν λόγω βαλλιστικός πύραυλος έχει εμβέλεια 120 χλμ και έχει τη δυνατότητα να πλήξει πολλαπλούς στόχους με μεγάλη ακρίβεια την ίδια στιγμή σύμφωνα με τους Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους οι οποίοι θα θέσουν το σύστημα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα εντός του 2022.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί