Μαζί με γερμανούς και βέλγους συναδέλφους τους, οι στρατιωτικοί της χώρας της Βαλτικής, μέλους της ΕΕ και του NATO, θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης υπό τον συντονισμό της Μπούντεσβερ ως τη 15η Μαΐου, εξήγησαν χθες Τρίτη οι αρχές στο Βίλνιους.
Πρόκειται για μέρος της Αποστολής για τη Στρατιωτική Συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό τη Στήριξη της Ουκρανίας (EUMAM Ukraine).
Η αποστολή εγκρίθηκε τον Νοέμβριο από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ. Σκοπός είναι να μπορέσουν να αμυνθούν αποτελεσματικά οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς ο πόλεμος που άρχισε στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2022, όταν ο στρατός της Ρωσίας εισέβαλε στην επικράτεια της Ουκρανίας, συνεχίζει να μαίνεται.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του γερμανού υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους στο Βίλνιους τον Μάρτιο, ο λιθουανός ομόλογός του Αρβίντας Ανουσάουσκας ανήγγειλε πως 40 στρατιωτικοί θα έπαιρναν μέρος στην εκπαίδευση ουκρανών στρατιωτικών στο γερμανικό έδαφος. Ο κ. Πιστόριους εξέφρασε τότε την «ευγνωμοσύνη» του.
(απεμπε – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σχεδόν οι μισές ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ήδη «πειραματιστεί» με συστήματα AI
- Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε δυτική και βόρεια Ελλάδα μέχρι το απόγευμα
- Για τον Μπάρακ Ομπάμα η δράση της ICE είναι αντάξια «δικτατοριών»
- Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για συμπλοκές έξω από δύο νυχτερινά κέντρα στο λιμάνι
- Φρίκη στον Iσημερινό: Η αστυνομία ανακάλυψε 8 ανθρώπινα κεφάλια μαζί με ένα μήνυμα
- Ο πρώτος Έλληνας σε εκπαίδευση αστροναυτών της ESA
- Υδρογονάνθρακες: Αύριο οι υπογραφές για τις έρευνες νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου
- Ο Α. Γεωργιάδης δίνει τα εύσημα στον Αμερικανό ΥΠΕΞ: «Αριστούργημα»
- Ο Ράιαν Γκόσλινγκ θα παρουσιάσει το «Saturday Night Live» για τέταρτη φορά
- Διανομέας παλεύει να γλιτώσει…από δύο γαλοπούλες σε viral βίντεο!
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΝΦΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΑΝΕΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΔΥΠΑ
ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ









