Μαζί με γερμανούς και βέλγους συναδέλφους τους, οι στρατιωτικοί της χώρας της Βαλτικής, μέλους της ΕΕ και του NATO, θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης υπό τον συντονισμό της Μπούντεσβερ ως τη 15η Μαΐου, εξήγησαν χθες Τρίτη οι αρχές στο Βίλνιους.
Πρόκειται για μέρος της Αποστολής για τη Στρατιωτική Συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό τη Στήριξη της Ουκρανίας (EUMAM Ukraine).
Η αποστολή εγκρίθηκε τον Νοέμβριο από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ. Σκοπός είναι να μπορέσουν να αμυνθούν αποτελεσματικά οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς ο πόλεμος που άρχισε στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2022, όταν ο στρατός της Ρωσίας εισέβαλε στην επικράτεια της Ουκρανίας, συνεχίζει να μαίνεται.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του γερμανού υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους στο Βίλνιους τον Μάρτιο, ο λιθουανός ομόλογός του Αρβίντας Ανουσάουσκας ανήγγειλε πως 40 στρατιωτικοί θα έπαιρναν μέρος στην εκπαίδευση ουκρανών στρατιωτικών στο γερμανικό έδαφος. Ο κ. Πιστόριους εξέφρασε τότε την «ευγνωμοσύνη» του.
(απεμπε – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανδρουλάκης: Δύσκολα τα πράγματα στην οικονομία μετά τη λήξη του Ταμείου Ανάκαμψης στο τέλος του 2026
- Στρατιωτική συμφωνία συμμάχων της Τουρκίας στη «γειτονιά» μας
- Άρματα που στάλθηκαν από την μακρινή Αυστραλία καταστράφηκαν από τους Ρώσους, vid
- ΝΔ: Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές του 2027
- Ρώσοι για διεθνιστές: Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες σας δεν φαντάζεστε τι θα συμφωνήσουμε με Τραμπ
- Οδησσός: Τεράστια πυρκαγιά σε μονάδα παραγωγής φυτικού ελαίου, vid
- «Έξυπνες» κάμερες: Μέχρι πριν λίγα χρόνια έμοιαζε αδιανόητο, σήμερα όμως τις δέχθηκαν οι πάντες
- Πυραυλικές ασκήσεις σε αρκετές πόλεις διεξήγαγε το Ιράν
- Giacomo Puccini: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο θρύλος της όπερας που αφιέρωσε τη ζωή του στην τέχνη
- Ρωσία: Είμαστε έτοιμοι να δεσμευτούμε νομικά πως δεν θα επιτεθούμε στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ









