Η Ιταλία θα συμμετάσχει και επίσημα στην επιχείρηση “Ειρήνη”

Στις 13/5/2020, ο Ιταλός Υπ. Εξ.Luigi Di Maio δήλωσε ότι η Ιταλία είναι έτοιμη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την επιχείρηση “Ειρήνη” η οποία έχει ως στόχο την επιβολή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός Υπουργός δήλωσε ότι η Ιταλία έχει ετοιμάσει ήδη ένα απόσπασμα 500 στρατιωτικών, ενός πλοίου και τριών πτητικών μέσων για […]

Στις 13/5/2020, ο Ιταλός Υπ. Εξ.Luigi Di Maio δήλωσε ότι η Ιταλία είναι έτοιμη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την επιχείρηση “Ειρήνη” η οποία έχει ως στόχο την επιβολή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός Υπουργός δήλωσε ότι η Ιταλία έχει ετοιμάσει ήδη ένα απόσπασμα 500 στρατιωτικών, ενός πλοίου και τριών πτητικών μέσων για τις ανάγκες της επιχείρησης. Η τελική ενεργοποίηση της δύναμης αυτής θα έρθει μετά τη σχετική ψήφιση από το Ιταλικό Κοινοβούλιο της ενέργειας αυτής  οπότε και οι Ιταλοί θα αρχίσουν τις επιχειρήσεις.

Η Ιταλία έχει τη γενική διοίκηση των δυνάμεων επιβολής του εμπάργκο υπό το Ναύαρχο Fabio Agostini από το στρατηγείο στη Ρώμη, ενώ η διοίκηση στο πεδίο θα αλλάζει ανά έξι μήνες μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Η Ελλάδα έχει διαθέσει ένα λιμάνι για την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης με δικαίωμα να αναιρέσει αυτή τη δυνατότητα ανά τετράμηνο και στο πεδίο επιχειρούν ήδη δυνάμεις από τη Γαλλία ( 2 φρεγάτες ) και το Λουξεμβούργο.

Η ελληνική φρεγάτα ( Φ/Γ Υδρα)αναχώρησε ήδη από το ναύσταθμο για να λάβει μέρος στην επιχείρηση όπως έγινε γνωστό στις 14/5/2020.

Παρά τη συμμετοχή της Ιταλίας στην επιχείρηση, αρκετοί εντός Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων μελών της κυβέρνησης, θεωρούν ότι αυτή μπορεί να βλάψει τα Ιταλικά συμφέροντα στην περιοχή και να ενεργοποιήσει πάλι τις δουλεμπορικές οργανώσεις στη βόρεια Αφρική οι οποίες  είναι πιθανό ότι θα πάρουν θάρρος από την ύπαρξη πολεμικών πλοίων στην περιοχή και θα ξεκινήσουν, πάλι, να στέλνουν καραβιές λαθρομεταναστών από την Αφρική. Για το λόγο αυτό οι Ιταλοί θα αξιολογούν την πορεία της επιχείρησης ανά τετράμηνο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί