• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η αμυντική βιομηχανία των Η.Π.Α. θα συνεχίσει τη λειτουργία της.

Η αμυντική βιομηχανία των Η.Π.Α. θα συνεχίσει τη λειτουργία της.

Με την πανδημία σε έξαρση και τα προβλήματα σε όλες τις χώρες που ξεσπά να αυξάνονται μέρα με τη μέρα σε όλους τους τομείς λειτουργίας των ανθρώπων και μέσων, δοκιμάζονται έντονα και οι παραγωγικές μονάδες.

Πολλές αμυντικές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο έχουν αλλάξει την παραγωγική λειτουργία τους ώστε να προστατευθεί το πολύτιμο προσωπικό τους από τον ιό και να μη σταματήσει η παραγωγή ενώ σε άλλες όλα έχουν κλείσει.

Παρ όλα αυτά, το αμερικανικό Πεντάγωνο σε επιστολή που απέστειλε μέσω του υφυπουργού αρμοδίου για τον τομέα , Ellen Lord, ζητά από τις αμυντικές βιομηχανίες να συνεχίζουν απρόσκοπτα τις εργασίες τους ώστε να παραδίδουν στην ώρα τους τα προϊόντα και τις εργασίες που τους έχει ζητήσει και φυσικά πληρώσει, το Πεντάγωνο για να εκτελέσουν για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ωστόσο τονίζει ότι οι βιομηχανίες θα πρέπει να ακολουθήσουν απαράκλητα κάθε οδηγία που τους δίνεται ως προς τις υγειονομικές προφυλάξεις από τους αρμόδιους οργανισμούς υγείας των Η.Π.Α. για να προστατευθεί το προσωπικά και εξαιρούνται όσες εντάσσονται στη γενική απαγόρευση όπως έγινε στη Νέα Υόρκη.

Όλα αυτά γίνονται με στόχο να παραμείνουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στο πλήρες αξιόμαχο που απολαμβάνουν καθώς οι δύσκολες καταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν ακόμα δυσκολότερες και οι Η.Π.Α. πρέπει να είναι έτοιμες να ανταπεξέλθουν σε κάθε απειλή που θα προκύψει. Επίσης, η αμερικανική αμυντική βιομηχανία έχει και συμβόλαια με τρίτες χώρες (παράδειγμα το F-35) και οι εξωτερικοί πελάτες θα έχουν πρόβλημα σε τυχόν καθυστερήσεις ή δεσμεύσεις υλικού.