Η Γερμανία και η Πολωνία συμφώνησαν να συζητήσουν την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας τους για να αποτρέψουν τη ρωσική απειλή στην περιοχή, περιλαμβανομένων μιας ισχυρότερης παρουσίας του ΝΑΤΟ στο ανατολικό σκέλος και του συντονισμού της αρωγής προς την Ουκρανία, σε ένα σχέδιο κοινής δράσης που παρουσιάσθηκε σήμερα.
«Θα επιδιώξουμε να διασφαλίσουμε διατλαντική πολιτική ενότητα και μια βέλτιστη στρατιωτική παρουσία των Βορειοαμερικανών συμμάχων στην Ευρώπη, περιλαμβανομένου του ανατολικού σκέλους», αναφέρεται στο σχέδιο, το οποίο είδε το Ρόιτερς.
Οι δύο χώρες αναφέρουν επίσης ότι θα εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στο κυβερνητικό επίπεδο για να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, περιλαμβανομένης της επισκευής και συντήρησης των αρμάτων μάχης Leopard 2.
Η Πολωνία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία του Βερολίνου για μια ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ομπρέλα, την European Sky Shield Initiative, αναφέρεται στο σχέδιο.
Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς βρίσκεται σήμερα στη Βαρσοβία για να συναντηθεί με τον πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ και να πάρει μέρος στις διακυβερνητικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στα υπουργικά συμβουλία των δύο χωρών, την πρώτη τέτοια συνάντηση από το 2018.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA-EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Πέφτει» και το Ποκρόφσκ! Στις πεδιάδες του Ντονέτσκ καταρρέει το αφήγημα του Ουκρανονάτο – Video
- Τουρκία: Ναός του Δία ανακαλύφθηκε σε αρχαία ελληνική πόλη μετά από 43 χρόνια – Δείτε εικόνες
- Ο συγγραφέας των Simpsons, Νταν ΜακΓκράθ, πέθανε σε ηλικία 61 ετών
- Συνάντηση Κακλαμάνη – Ζελένσκι: “Η ελληνική Βουλή έχει κάνει πολλά για την Ουκρανία”
- Η ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για τη συμφωνία Ελλάδας-Ουκρανίας
- ΕΛΑΣ: Βρέθηκαν όπλα, πάνω από 100.000 ευρώ και χρυσές λίρες στους φερόμενους ως δολοφόνους του Γ. Καραϊβάζ
- Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας για τη 52η επέτειο του Πολυτεχνείου
- Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην οδό Αγίων Πάντων – Δύο άτομα στο νοσοκομείο
- Απίστευτο συμβάν στο Κιλκίς: Πλήρωσε χρήματα για αυτοκίνητο και δεν το παρέλαβε ποτέ!
- Δύο τεράστια προβλήματα για τους διεθνιστές









