Ο Μπόρις Πιστόριους ανέλαβε επισήμως σήμερα υπουργός, σε μια περίοδο που η Γερμανία δέχεται πιέσεις από δυτικούς συμμάχους για να επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης στην Ουκρανία ώστε η χώρα να ενισχύσει την άμυνά της έναντι της ρωσικής εισβολής.
Ο σοσιαλδημοκράτης Πιστόριους πρόκειται να συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν και αύριο, Παρασκευή, οι επικεφαλής της άμυνας περίπου 50 χωρών και το ΝΑΤΟ συναντώνται στη γερμανική Αεροπορική Βάση του Ράμσταϊν για να συζητήσουν πώς θα προμηθεύσουν το Κίεβο με περισσότερα όπλα.
«Οι καιροί δεν είναι ομαλοί, έχουμε ένα πόλεμο που μαίνεται στην Ευρώπη. Η Ρωσία διεξάγει ένα βάναυσο πόλεμο εξολόθρευσης εναντίον μιας κυρίαρχης χώρας, εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε ο Πιστόριους έπειτα από μια τελετή με στρατιωτικές τιμές στο υπουργείο Άμυνας.
«Απόστολή μας είναι να κάνουμε τώρα ισχυρή την Bundeswehr (σ.σ.: οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις), είναι ζήτημα αποτροπής, αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας. Και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και με υλικό της Bundeswehr», δήλωσε.
Γερμανική κυβερνητική πηγή έχει δηλώσει στο Ρόιτερς πως το Βερολίνο θα επιτρέψει να σταλούν στην Ουκρανία γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης μόνο αν οι ΗΠΑ συμφωνήσουν να στείλουν και τα δικά τους άρματα μάχης.
Ο Πιστόριους δήλωσε επίσης πως η ενίσχυση των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία ανακοινώθηκε από τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς λίγο αφού η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, είναι μια τεράστια αποστολή, καθώς είχαν παραμεληθεί τις λίγες τελευταίες δεκαετίες.
«Η δουλειά μου θα είναι να κάνω απτή πρόοδο», δήλωσε.
Νωρίτερα ο γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ είχε υποσχεθεί περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία και είχε πει στο νέο υπουργό Άμυνας ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας πρέπει να είναι και πάλι ικανές να προστατεύουν το έθνος.
«Η Γερμανία δεν βρίσκεται σε πόλεμο, όμως τα χρόνια του μερίσματος της ειρήνης, από το οποίο ωφεληθήκαμε για τόσο πολύ καιρό και άφθονα εμείς οι Γερμανοί, έχουν παρέλθει», δήλωσε ο Σταϊνμάιερ.
Ο Μπόρις Πιστόριους διαδέχεται την Κριστίνε Λάμπρεχτ, η οποία ανακοίνωσε τη Δευτέρα την παραίτησή της έπειτα από σειρά λαθών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίθανο βίντεο: Η Fatima από το Πακιστάν είναι η γυναίκα που κάνει τα περισσότερα split σε ένα λεπτό
- Είδηση που επιβεβαιώνει μία πικρή αλήθεια για ό,τι γράφεται στο διαδίκτυο! Τι συνέβη στη Γαλλία
- Παπασταύρου: «Κανείς δε θα χύσει δάκρυα για τον Μαδούρο εκτός από τους συμπαθούντες του καθεστώτος του…»
- ΠΑΣΟΚ για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν έχει μακροπρόθεσμο σχέδιο, απλώς κάνει διαχείριση πολιτικού κόστους με τελεσίγραφα
- Όρμπαν για Βενεζουέλα: «Οι ΗΠΑ μπορούν να ελέγξουν το 50% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου»
- Ο Κων. Τασούλας συναντήθηκε με τη Μ. Δαμανάκη και συζήτησαν για το θαλάσσιο περιβάλλον
- Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο στο Παλμ Σπρινγκς: «Η τέχνη μας κάνει πιο ανθρώπινους»
- «Καρφιά» του Φίτσο κατά Τραμπ για τη Βενεζουέλα: «Το διεθνές δίκαιο έπαψε να ισχύει»
- Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο 67χρονος που κρατούσε από το λουρί το σκυλί, ενώ οδηγούσε το ΙΧ του
- Αεροδρόμιο της Βιρτζίνια αναζητά τον ιδιοκτήτη ενός… αρκούδου









