Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ αναφορικά με την συνεισφορά και συμμετοχή σε δράσεις της Συμμαχίας, ανέλαβαν την οργάνωση του Πολυεθνικού Τάγματος κατόπιν της ανάγκης δημιουργίας πολυεθνικής δύναμης που τέθηκε από την Διακλαδική Διοίκηση Συμμαχικών Δυνάμεων στη Νάπολη (Joint Force Command Naples – JFC NAPLES).
Η διαταγή ανάπτυξης ελήφθη από την JFC NAPLES, μετά την επιτυχή αξιολόγηση του Τάγματος από Ομάδα Αξιολόγησης του ΝΑΤΟ, που περατώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2023.
Η ανάληψη της διοίκησης του 2ου Πολυεθνικού Τάγματος της Δύναμης «Kosovo Force Operational Reserve Force» (KFOR ORF) από την Ελλάδα αναδεικνύει την συνεχή και δυναμική παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αποδεικνύοντας την καθοριστική συμβολή τους στην ανάδειξη της χώρας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σε αυτό το πλαίσιο, στις 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε τελετή αναχώρησης στο στρατόπεδο «Υπολοχαγού (ΠΖ) Χατζηϊωάννου Ξενοφώντας» στην Νέα Σάντα Κιλκίς, στην οποία παραβρέθηκε ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καναδή ΥΠΕΞ: Όλοι οι Καναδοί ηγέτες – και οι διευθυντές εταιρειών – πρέπει να μιλούν γαλλικά και αγγλικά
- Ευρύτατη πλειοψηφία εξασφάλισε επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και την καλλιτεχνική εκπαίδευση
- Έχετε δει μακάκο να αηδιάζει με αυγό; Το βίντεο έγινε viral
- Οι αρχές στο Ιράν θα επιτρέψουν ακόμη και σε 12χρονα παιδιά να ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη
- Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Αναφορά στις «προφητείες, συμπεριλαμβανομένων και των σατανικών» εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
- «Μεγάλο λάθος» η τυχόν ακύρωση της επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, δηλώνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ μετά από πυρκαγιά σε ξερά χόρτα
- Μελόνι: «Η Ευρώπη ακολουθεί, επιτέλους, την σωστή κατεύθυνση» για τους «κόμβους επιστροφής παράτυπων μεταναστών»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα: «Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα»









